Asa cum v-am spus, ne propunem in rubrica de fata sa va prezentam carti interesante, pe care merita sa le cititi. Cum vacanta de vara mai ca bate la usa, pentru acest articol am ales sa va prezentam 5 carti captivante, usor de citit, excelente pentru zilele de leneveala. Sunt lecturi ce va pot insoti oriunde, la munte sau la mare, la picnic, ba chiar si in confortabilul fotoliu de acasa.

Mai jos aveti selectia noastra:

dragoste1. Dragoste, de Isabel Allende

La cinci ani, este exmatriculata pentru indecenta de la gradinita calugaritelor ursuline din Santiago de Chile. La paisprezece ani, citeste pe furis O mie si una de nopti in atmosfera impregnata de senzualitate orientala a Beirutului. La treizeci de ani, mama de familie, militeaza in America de Sud pentru emanciparea femeilor si revolutia sexuala. La patruzeci si cinci, isi descopera jumatatea in California. Insa, dupa cum recunoaste chiar ea, nimic din ce a trait nu se compara cu ceea ce si-a imaginat… Intr-o savuroasa alchimie a adevarului si fictiunii, Isabel Allende isi insoteste confesiunile sentimentale si viziunea asupra nenumaratelor fatete ale iubirii cu cele mai frumoase pagini despre dragoste din romanele, povestirile si volumele autobiografice pe care le-a semnat.

visatoarea-din-ostende2. Visatoarea din Ostende, de Eric-Emmanuel Schmitt

Cinci povestiri in care Eric-Emmanuel Schmitt demonstreaza cat de puternic este impactul imaginatiei asupra existentelor noastre. Cinci istorii emotionante conduse magistral de un Prospero modern. Ele ne conving ca visul este adevarata tesatura din care sunt plasmuite zilele noastre.

mauricio-sau-alegerile-locale3. Mauricio sau alegerile locale, de Eduardo Mendoza

Romanele lui Eduardo Mendoza, unul dintre cei mai mari scriitori spanioli contemporani, sunt traduse in douazeci si sase de limbi. Mauricio sau alegerile locale a fost distins cu premiul Fundación José Manuel Lara Hernández in 2007. Suntem in Barcelona postfranchista cuprinsa de febra pregatirii Jocurilor Olimpice si de nebunia apropiatului scrutin electoral. Mauricio Greis, un dentist fara iluzii si incapabil sa faca alegeri, este prins intr-un joc dublu: cel al optiunii politice si cel al triunghiului sentimental. O poveste deopotriva caustica si lucida, care pune sub lupa cu mult umor resorturile sufletesti ale unei societati dezamagite de manipularea inselatoare a puterii.

apa-pentru-elefanti4. Apa pentru elefanti, de Sara Gruen

Aparut in SUA in 2006, romanul Apa pentru elefanti a fost luni intregi Numarul 1 in topurile de vanzari din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today, fiind desemnat in acelasi an Favourite Book of the Year de catre publicatia Newsday. In 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year si Bookbrowse Diamond pentru cea mai populara carte. Este tradus in peste 40 de tari, s-a vandut in 3 milioane de exemplare si va sta la baza unei productii cinematografice.

alesul5. Alesul, de Thomas Mann

„Pana la urma, asadar, cum stau lucrurile cu aceasta carte, povestea pacatosului bun, povestea unui papa? Este una dintre ultimele scrise de Thomas Mann, publicata cand autorul avea 76 de ani si, fara indoiala, face concurenta celor mai indraznete romane contemporane, incalcand simultan tabuul erotic si pe cel religios. Cel mai bine o defineste calugarul Clemens, povestitorul: «o poveste groaznica si totodata inaltatoare».

E vorba de o istorie medievala, si tot rafinamentul trubadurilor, truverilor si minnesangerilor se topeste in acest adevarat poem, dandu-i frumuseti in masura sa-l satisfaca pe cel mai citit cititor. Ironia plina de intelegere pe care autorul si-ar putea-o plasa pe scut, ca semn de noblete, atinge si ea nivelul cel mai inalt din toata creatia thomasmanniana. Lumineaza pur si simplu toata povestea. Si, nu in ultimul rand, desi aproape libertina, Alesul e, totusi, o carte (cu) morala.“ – Ioana Parvulescu

 

Pentru mai multe carti, viziteaza bookuria.info

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?