bannerseminar v2„Researchers found that the superstar’s impact on recruiting was far and away the more significant driver of improved organizational productivity.” – Harvard Business Review
Poate ca oamenii din echipa dvs. nu se ridica la nivelul pe care vi-l doriti. Posibil ca putinii angajati care devin performeri de varf, dupa ce investiti resurse considerabile in formarea lor, aleg sa lucreze in alte companii.
Experientele mele cu peste 100 de afaceri mici si mijlocii din Romania imi permit sa spun cu certitudine ca nu sunteti singurul antreprenor care s-a confruntat cu aceasta provocare. Am aflat, lucrand cu antreprenori din diverse industrii, ca in spatele acestui “de ce nu reusesc sa aduc / pastrez oameni buni in firma?” stau de fapt alte cateva intrebari esentiale despre companie. Surprinzator, aceste intrebari rareori au legatura cu stimulentele financiare oferite.
Sa incepem asadar sa ne punem intrebarile corecte!
Obstacolul real nu e ca oamenii din echipa nu sunt buni si ca dupa ce investiti in ei timp si bani va parasesc. Problema e mai adanca si tine de abilitatea companiei dvs. sa creeze o echipa de inalta performanta si, in particular, de capacitatea sa atrageti si sa retineti angajati de tip superstar.
Va invit sa discutati cu managerii din echipa dvs si sa aflati raspunsul la 5 intrebari care conteaza:

  • Aveti o harta cu ce poate face fiecare membru al echipei astfel incat sa acoperiti toate nevoile firmei avand in vedere principalele directii strategice de activitate din prezent?
  • Aveti un portret clar pentru oamenii din pozitiile cheie din echipa?
  • Ati gandit un echilibru optim intre performerii de nivel inalt (super-performeri) si cei de nivel mediu care au rolul sa ii sustina pe primii?
  • Aveti in vedere calitatile interpersonale, manageriale si tehnice cand recrutati?
  • Exista o diversitate reala de calitati si competente in echipa sau angajatii preferati sunt intotdeauna fotocopii fidele ale antreprenorului sau al managerilor celor mai influenti?

Realizati o procedura buna de recrutare pornind de la raspunsul dvs. la aceste intrebari.

Urmatorul pas este sa prioritizati crearea unui mediu de munca atractiv prin folosirea de stimulente financiare si, mai ales, nonfinanciare. In momentul in care reusiti sa va creati o reputatie de angajator de cinci stele angajatii de calitate va vor contacta ei pe dvs. si retentia lor in firma nu va mai fi o problema.
Ce alte lucruri considerati ca fac diferenta intre o companie atractiva pentru angajatii de calitate si una neatractiva? Trimiteti 3 idei de imbunatatire a afacerii dvs. inspirate de acest articol la office@bridgeeuropeconsulting.com. Trei cititori vor fi invitati la lansarea cartii Shortcut To Business Success – 101 Tactics To Take Your Company To The Next Level, scrisa de Ozana Giusca. Castigatorii vor fi anuntati prin email si pe pagina de Facebook Bridge Europe Consulting Romania.
Ozana_Giusca Business_Growth_Masterclass Aug2014Ozana Giusca este expert in dezvoltarea afacerilor mici, autor si speaker international. Ozana a fondat companiile Tooliers si Bridge Europe Consulting si este creatorul instrumentelor de dezvoltare a afacerilor Marketing Lens™ [www.tooliers.com/marketing-lens-diagnosis/], Marketing Lens™ Growth Program [www.tooliers.com/growth-program] si a solutiei integrate de crestere a afacerilor mici Business Doctor [www.bridgeeuropeconsulting.ro/consultanta/business-doctor/].