pusa-hackElementul apa este benefic atât în casa cât si în gradina. Iata câteva sfaturi feng-shui pentru a maximiza efectul pozitiv:

1. In casa, va recomand o fântana feng-shui, activata de o pompa electrica care misca continuu apa. Aceasta poate fi mica, decorativa, sau mai mare, din marmura sau ceramica, plasata în hol, pe terasa sau în camera de luat masa. Cele mai indicate fântâni sunt cele marocane pe care le puteti gasi la Exotique în diverse forme si marimi. Cu cât materialele sunt de calitate mai buna si dimensiunile sunt în raport corect cu marimea casei sau a locului în care va fi amplasata, cu atât efectul benefic va fi mai puternic. Apa în miscare evita fenomenul de stagnare energetica, un principiu important in fengshui.

Fântânile de la Exotique sunt perfecte din acest punct de vedere fiind create special feng-shui. De asemenea, directia în care curge apa este foarte importanta deoarece o directie gresita va slabi resursele financiare ale celor ce locuiesc în casa. Zgomotul produs de fântâni, acel susur discret, va influenta energia si la nivel personal. Apa este un element indispensabil dar chi destul de periculos si daca aceste reguli nu se respecta, efectul va fi opus.

2. Lacul ideal va avea forma rotunda sau ovala. Pentru a-l pastra curat si în echilibru ecologic este bine sa aiba pesti, broaste, vegetatie etc. In mijloc se poate plasa o fântâna pentru a circula apa si în felul acesta îl face mai activ si pentru a avea o energie chi pozitiva.

3. Daca creati un delusor, o forma de pamânt pe care sa curga apa, ca un mic râu, este necesar ca miscarea apei sa fie îndreptata catre casa, ideal în linii curbe, gentile. Micile, eventuale cascade vor avea un efect mai calmant decât al fântânilor arteziene.

4. Directia favorabila pentru o piscina este Est sau Sud-Est. Forma ei ar trebui sa nu includa colturi ascutite, deci formele ovale sunt ideale. Nu o pozitionati prea aproape de casa. Atentie la modul în care o curatati, chimicalele nu sunt deloc sanatoase si polueaza, o alta metoda curata fiind cu ajutorul ultrasunetelor.

fantani-fengshui

O piscina interioara poate fi plasata tot în Est sau Sud-Estul casei si trebuiesc luate precautii speciale pentru a preveni ca umezeala sa intre în spatiile vecine. Un procent mare de umezeala în locuinta este neindicata, acesta fiind un alt principiu de baza în fengshui.

5. Acvariul se plaseaza în mod ideal la Est sau Sud- Estul casei sau camerei. Plantele si pestii, oxigenarea si ventilatia vor mentine apa curata si în miscare iar aceasta va contribui la energizarea pozitiva a casei.

In functie de numarul de pesti, tipul si culoarea lor, energia data de ei poate fi stimulatoare sau relaxanta. Pestii în culori subtile si miscari mai lente sunt yin si vor crea un efect calmant. Cei in culori stridente si miscari rapide sunt yang si vor crea o energie dinamica.

6. Scroll-urile sunt o solutie cu beneficii din punct de vedere feng-shui si în acelasi timp economica pentru ca evita investitii majore. Scroll-urile pictate pe matase, cu imagini acvatice cu pesti (ideal în numar de 9 pentru prosperitate) sunt o solutie simpla si le puteti gasi la Exotique. La fel si panourile din lemn, în forma rotunda, sculptate cu numarul si forma corecta de pesti.

7. Chiar si un simplu vas cu apa, plasat în casa, mai ales în partea de Est si Sud-Est, catre fereastra, schimbat zilnic, în care sa se reflecte soarele, poate sa va aduca implinire sufleteasca, un partener potrivit, sau mai multa iubire. Investiti în obiecte de calitate, decorative, de preferinta lucrate manual si cât mai exotice.

Pentru o lume exotica va astept vara asta în showrumurile noastre.

Pusa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?