feng

Bogata și fascinanta artă decorativă Thailandeză este renumită pentru interpretările unice și creative ale budismului și hinduismului Indian. Rare și extrem de valoroase în spațiul acestei arte, panourile sculptate sunt lucrate în cea mai mare parte din lemn masiv de teak, înglobând uneori sute de ore de muncă migăloasă, dusă la capăt cu pasiune de artiști ce sunt, de cele mai multe ori, veterani în interpretarea simbolurilor budiste și hindu.

Iată 7 din cele mai întâlnite:

1. Mugurul de floare lotus este în budism simbol al purității și prosperității, putând fi găsit în panouri monumentale, foarte fin executate, a căror delicatețe le poate face foarte ușor folosibile în dormitor pe post de tăblie de pat.

2. Mandala este o diagramă circulară ce reprezintă universul, un puternic simbol și ritual spiritual în religiile indiene. Această geometrie metafizică a roții Mandala oferă o armonică sacră panourilor Thai ce devin astfel un obiect mai mult decât decorativ.

3. Păunul este asociat în religia Hindu cu divinitatea care reprezintă răbdarea, bunătatea, compasiunea și bunăvoința. De asemenea, un panou sculptat cu păun poate reface nivelurile de stimă de sine și aduce noroc.

4. Dragonii sunt unici în reprezentările Thai, fiecare din cele 9 părți întruchipând un alt animal. Împrumutat din cultura chineză, dragonul este cel mai puternic simbol al Chi-ului cosmic și un mare aducător de noroc.

5. Elefantul este unul din cele mai importante simboluri în tradiția Thai. El aduce putere, stabilitate și înțelepciune. Un panou sculptat cu elefanți va proteja casa dacă este plasat cu fața la intrare.

6. Tigrul este asociat în toată Asia cu puterea și maiestatea regilor. Unul sau 2 tigri sculptați într-un panou va alunga spiritele rele și energiile negative din casă.

7. Peștele este un puternic simbol pentru prosperitate și succes în afacere. Un panou sculptat cu pești, plasat în birou, va atrage succes după succes, cele
mai auspicioase combinații fiind cele de 6 și 9 pești.

Vă aștept în showroom-ul Exotique pentru a ne delecta cu minunata și unica colecție de panouri sculptate Thai.

Pușa Hack
www.exotique.ro