breakfastModul în care ne alimentăm ne determină și starea de sănătate. Este important să fim atenți la ce mâncăm în funcție de sezon, să adaptăm alimentația în funcţie de temperaturile de afară.

Știm cu toții că viața, calitatea vieții și mai ales sănătatea noastră depind în mare măsură de ceea ce mâncăm, dar și de comportamentele ce însoțesc consumul de alimente.

Vara, starea de oboseală fizică sau psihică este cauzată atât de efortul fiziologic de acomodare la cald, dar mai cu seamă de alimentația necorespunzătoare anotimpului torid. Biochimiștii belgieni au demonstrat că organismul uman este capabil de efort fizic sau psihic susținut chiar și în zilele caniculare dacă respectă anumite reguli de alimentație.

Micul dejun este extrem de important în anotimpurile extreme, fiind vorba, de fapt, de natura „combustibilului” ce va asigura calitatea proceselor de adaptare la cald sau la frig. Astfel, un mic dejun sărac în calorii nu este recomandat într-o zi de vară cu temperaturi de peste 30°C.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?