1. Ce este un perete verde (din plante stabilizate)? Un perete verde este alcătuit din plante (mușchi, licheni, ferigi, eucalipt, etc) aranjate și lipite pe o serie de panouri modulare, care ulterior sunt unite și prinse pe un perete asemeanea unui puzzle. În final rezultatul este unul care nu este doar plăcut privirii, ci aduce cu sine și o serie de beneficii nebănuite.

2. Ce sunt plantele conservate/stabilizate? Plantele stabilizate/conservate sunt 100% naturale.
Conservarea lor este un proces complet ecologic în care se înlocuiește seva naturală a plantei cu un conservant. Astfel, plantele își păstrează aspectul și prospețimea naturală pe perioade de la 5 până la 15 ani.

3. Care sunt beneficiile? Câteva dintre studiile desfășurate în ultimii 35 de ani au concluzionat că amplasarea pereților verzi și a elementelor naturale în mediul construit au următoarele efecte:

  • În birouri/companii. Productivitatea angajaților a crescut cu 8%. Nivelul de creativitate s-a îmbunătățit. Absenteismul s-a diminuat considerabil. Nivelul de well-being resimțit de angajați s-a apreciat cu 13%.
  • În magazine, cafenele, restaurant. Clienții au fost dispuși să plătească cu 8-12% mai mult pentru același tip de bunuri sau servicii.
  • În hoteluri. Oaspeții sunt dispuși să plătească cu 23% mai mult pentru camerele care au elemente naturale în ele.
  • În spitale. Ratele postoperatorii de recuperare au scăzut cu 8,5%. Consumul de medicamente împotriva durerii a scăzut cu 22%.
  • În școli. Rata de învățare a crescut cu 20-25%. Nivelul de concentrare și rezultatele testelor s-au îmbunătățit. Absența elevilor s-a redus.

4. Care sunt avantajele pereților verzi/plantelor stabilizate? 0 întreținere (nu au nevoie de tuns, udat, s.a.m.d). Reduc nivelul zgomotului (antifonează încăperile). Nu atrag insecte. Nu atrag praful. Sunt ignifuge. Sunt 100% naturale

5. Prețuri. Prețurile pe mp pentru un perete verde încep de la 250 EURO și pot ajunge la 500 EURO/mp, în funcție de materialele/plan-tele alese.

6. Serviciile oferite. Pereți verzi. Tablouri cu plante stabilizate. Logo-uri și branding-uri naturale. Aranjamente evenimente (panouri foto, decorațiuni de masă, etc). Decorațiuni (terarii, rame, etc)

Mai multe detalii pe
www.mossarteffect.ro
contact@mossarteffect
Telefon: 0740 006 216