exo

O dietă completă, echilibrată şi valoroasă în termeni de nutrienţi este cu siguranță un lucru bun de luat în seamă. Totusi, este recomandat să ne gândim şi la Chi-ul produselor consumate, la modul lor de a ajunge în formă ingerabilă. Tot ce mâncăm are propriul Chi de care vom fi subtil influenţaţi în momentul în care se va afla în corpul nostru. Ce putem face?

Pentru a înţelege Chi-ul fructelor şi legumelor trebuie să întelegem modul în care acestea cresc. De exemplu: rădăcinoasele care cresc sub pământ (cartoful, morcovul) vor avea un Chi diferit de alte legume ce cresc deasupra pământului şi au o energie mai relaxată. În consecinţă dacă aveţi posibilitatea de a alege rădăcinoasele, alegeţile pe cele care au crescut evadând din prinsoare şi ieşind măcar cu un capăt din pământ.

De asemenea alegerea cărnii este importantă. Animalele nervoase (găina de exemplu) vor transmite Chi-ul lor inconstant. Un peşte ca somonul ne va transmite energia de a merge împotriva curentului, în timp ce calamarul ne va ajuta să ne relaxăm şi să ne lăsăm duşi de val.

Lichidele fierbinţi sunt foarte rapid absorbite de organism, de aceea ceaiurile pot schimba rapid Chi-ul nostru. Principalul ingredient al ceaiurilor este apa, iar Chi-ul apei interacţionează foarte uşor cu organismul nostru, influenţând sănătatea şi chiar emoţiile.

În afară de alimentele pe care le mâncăm trebuie să ne gândim şi la modul în care le preparăm. Prăjirea la flacără mare va aduce în organism energia vie a focului, care te va face mult mai expansiv şi expresiv. Pe de altă parte, fierberea alimentelor te va ajuta să îţi conservi energia.

Cea mai nouă şi inovativă metodă de preparare a alimentelor o găsiţi la Exotique. Fie ca prăjiti ouă, coaceţi legume sau preparaţi o friptură savuroasă, grill-ul OFYR deschide o lume nouă de posibilităţi de gătit sănătos, în aer liber.

Vă aştept la un testing!

 

Pușa Hack, fondator
www.exotique.ro