Membrii echipei de ciclism șosea a Clubului Sportiv Otopeni au fost selecționați în acest an pentru a face parte din lotul național.

Această selecționare este consecința firească a rezultatelor obținute de C.S. Otopeni în sezonul competițional 2018.

Echipa noastră a luat startul în sezonul trecut la 20 de concursuri de ciclism pe șosea interne și internaționale. La finalul anului totalul medaliilor câștigate de cicliștii C.S. Otopeni s-a ridicat la 80. Sportivii noștri au adus echipei 42 de locuri I, 20 de locuri
II, 18 locuri III și încă alte locuri onorante în clasamentele generale ale competițiilor. Ioan Dobrin este cel care a câștigat pentru clubul nostru nu mai puțin de 20 dintre cele 42 de medalii de aur.

C.S. Otopeni deține titlurile de dublu campion național la categoria masculin cadeți prin Ioan Dobrin, vicecampioană națională la categoria elite fete în proba de fond prin Miriam Stan, campioană națională la categoria amatoare în proba de contratimp individual și bronz în proba de fond a Campionatelor Naționale prin Denisa Romașcanu.

De asemenea, la finele celor 5 etape ale Cupei Naționale a României la Ciclism Șosea, competiție organizată de Federația Română de Ciclism, sportivii noștri au adus Clubului Otopeni locul 1, cu punctajul maxim posibil, în Cupa Națională a României Șosea la Juniori – Ioan Dobrin și Locul 4 în același clasament – Eduard Ștefan, Locul 1 în Cupa Națională a României Șosea: la Seniori Fete – Miriam Stan și Locul 1 în Cupa Națională a României Șosea la Amatoare – Denisa Romașcanu.

Ținând cont de toate aceste rezultate, sportivii noștri au fost selecționați la începutul acestui an pentru a face parte din lotul național, urmând a reprezenta România la concursurile europene și internaționale la care echipa națională va participa în 2019.

În această perspectivă, cicliștii C. S. Otopeni au efectuat la finele lunii februarie un stadiu de pregătire de 9 zile în Turcia alături de întregul lot național ca etapă necesară înainte de intrarea în sezonul competițional.

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro