bazin

Proiectul propune realizarea unui ansamblu constructiv care va avea ca funcțiune principală o bază sportivă pentru competiții dedicate sporturilor în apă, iar ca funcțiune complementară un corp destinat antrenamentelor de natație și inițierii în înot.

Acest proiect de mare anvergură pentru sportul românesc a fost posibil a se concretiza printr-un efort constant și susținut al autorității locale, Primăria Orașului Otopeni având susținerea financiară a Companiei Naționale de Investiții SA.

Obiectivul edificării acestui complex este de a permite organizarea de competiții sportive interne și internaționale de înot, sărituri în apă, înot sincron și polo pe apă, și astfel, de a genera activități socio-sportive și comerciale în jurul său, considerându-se că această investiție va dinamiza întregul oraș Otopeni din punct de vedere social și economic.

Suprafața construită desfăşurată totală este de 20 153.33 mp și va include subsol, parter și două etaje.

  1. Corpul principal. Destinat numai competițiilor sportive de natație, dotat cu două bazine olimpice. Primul bazin olimpic este pentru înot, înot sincron și polo pe apă cu dimensiuni de 25×51.25 m, (adâncime variabilă 2.00 – 3.00 m) iar al doilea bazin olimpic este pentru sărituri în apă, dotat cu turn de trambuline, platforme de sărituri și instalație de aerare a apei (adâncime maximă bazin 5.00 m, adâncime minimă bazin 3.50 m). Numărul de spectatori pe scaune este de maximum 2.747 persoane, din care 2.534 spectatori pe scaune rabatabile și 213 spectatori pe fotolii rabatabile VIP.
  2. Corpul destinat antrenamentelor și inițierii în înot și corp de legătură este dotat cu 4 bazine: bazin de antrenament și inițiere înot 25×15 m, adâncime 1.36 – 1.81m; bazin de inițiere și recuperare 1, cu formă circulară și dimensiuni 9.80 x 5.01, adâncime 0.6 m; bazin de inițiere și recuperare 2, rectangular, cu banchete de hidromasaj cu dimensiuni de 12 x 6 m și adâncime 1.2 m; bazin de inițiere și recuperare 3, similar cu bazin de inițiere și recuperare 2, dimensiuni de 12 x7 m și adâncime 1.2 m.

Complexul va avea și următoarele dotări: 4 vestiare pentru bazinul olimpic de înot, 5 vestiare pentru bazinul olimpic de sărituri, 2 săli de forță, 3 săli metodice, 1 sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri în apă cu înălțime liberă mare – 6 m (configurată conform Regulament Final 2013-2017), 6 saune, 4 jacu-zzi pentru recuperare, 2 săli de masaj, 1 sală de forță în corpul de antrenament, 1 cabinet medical și antidoping, 12 vestiare cu dușuri și grupuri sanitare împărțite pe sexe în zona de antrenament, 1 restaurant cu bucătărie la etajul 1 al corpului de antrenament, 1 sală de conferințe de 67 de persoane pe lângă cele trei separeuri pentru interviuri cu câte 6 locuri, 9 cabine de presă (74 de persoane), 4  vestiare arbitri, 6 loje oficiali (24 de persoa­ne), 8  loje VIP (28 de persoane), tabelă electronică video tip cub suspendată deasupra bazinului + tabele electronice de perete.

Parcarea propusă este la nivelul terenului și va conține un număr total de 309 locuri de parcare pentru autoturisme (din care 4%, respectiv 13 locuri sunt pentru persoane cu handicap locomotor), 4 locuri de parcare pentru autocare și 1 loc de parcare pentru OB VAN. Parcarea va fi împărțită în patru zone: parcare zonă VIP, parcare zonă oficiali, parcare zonă presă și parcare zonă public.

Pentru asigurarea spațiilor verzi în concordanţă cu legislația în vigoare, dar și în vederea creării unui cadru natural cât mai plăcut, s-au prevăzut zone verzi în suprafață totală de peste 5.000 m².

Având în vedere complexitatea și amploarea investiției, nivelul de performanță sportivă ce se va putea practica aici, precum și deschiderea către Europa prin posibilitatea organizării de competiții de nivel internațional, putem spune despre acest complex sportiv că va reprezenta Arena Națională a natației românești.

Complexul de natație va fi finalizat, cu toate dotările necesare, în anul 2018.

Primăria Orașului Otopeni
www.otopeniro.ro