kids-summerPentru un profesor de limbi străine este vital să se ocupe de fiecare elev în parte la ora de clasă, dar, oricâtă străduință am depus în cei treizeci de ani de activitate ca profesor de engleză-franceză, nu am reușit această performanță.

Nu vreau să mă gândesc câți copii ar fi meritat o exclusivitate cât să-i aud cum pronunță măcar un sunet în engleză. Am vrut însă, în toți acești ani, să descopăr acea formulă magică prin care eu să-i învăț pe prichindei engleza fără ca ei să-și dea seama că învață și în care eu să nu mă uit la ceas.

Am profitat de libertatea (asumată) din sistemul privat și acum șapte ani am format un mini-after-school care să nu depășească șapte copii. De atâția copii mă puteam ocu­pa, zi de zi, direct, la engleză sub deviza “Pe banii părinților, copiii au și ei dreptul la EXCUSIVITATE!”.

Dragii mei, engle­za se poate învăța pe stradă, în parc, la cofetărie sau tolănit pe covor și perne. Pornind de aici, pe copiii mei nu i-au speriat nici manualele și CD-urile Cambridge, nici că scriau din cla­sa I mai repede în en­gleză decât în română. I-am păcălit și cu toate examenele posibile de engleză pe care le-au trecut devansându-și vârsta.

Dar ce facem cu te­mele de școală? Le facem și pe ele impecabil și le înțelegem FB, pe grupe de trei copii pentru că am alături de mine o ex­celentă doamnă învățătoare.

În grupul nostru, departe de lumea dezlănțuită, suntem liniștiți, veseli, dar nu atât de veseli ca părinții care aproape că au uitat că au copii la școală. Vă așteptăm la toamnă, pentru că formăm o nouă grupă cu copii de clasele I și 0. Mrs Teach.

Prof. Lucia Ionescu
Organizator
Mini After School Otopeni

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?