moara-corbeanca111Continuăm seria evenimentelor tematice prin care încercăm să vă mai scoatem din case cu familia, prietenii și vecinii.

Și, pe măsură ce purcedem, descoperim noi oportunități sau persoane interesante care ne propun experiențe inedite.

Corbeanca Old – Cars Pic- Nic, ediția II de toamnă, încearcă să continue un obicei urban născut la începutul secolului XIX, anume ieșitul la iarbă verde, fiind printre puținele obiceiuri care au supraviețuit trecerii timpului și regimelor succedate.

Este o călătorie cultural-nostalgică în perioada interbelică, cu alviță și scovergi, plăcințele cu brânză și varză, rahat turcesc și cafea la nisip, șerbet și carameluri, cu flașnetari și bragagii.

Complexul Moara Corbeanca se va transforma în al doilea week­end din Oct într-o pagină de istorie vie, pentru ca aceste tradiții să nu dispară.

În perioada interbelică zahanaua a făcut o carieră strălucită. Preparatele la grătar din toate felurile de carne, faimoșii mititei, pastrama de berbecuț, fleici, cotlete, muschiuleți și bunătăți la ceaun vor fi pregătite ad-hoc de oameni pricepuți în ale grătărelii.

Veți regăsi o gamă largă de dulcegărețuri turcești, sarailii, cataifuri, baclavale, rahat, halva, ciocolată artizanală și cafea la nisip meșteșugite ca la Stambul.

Nu vor lipsi niscaiva preparate tradiționale gen scovergi, minciunele, biscuiți întorși pre­gătite de producători locali.

Plăcinta întinsă de Turnu cu brânză dulce, mac, nuci, vișine, varză, dovleac și înghețată la butoi, întregesc tabloul cu bunătăți.

Cum toamna deja s-a instalat, vă invităm să gustați bunătățile din Grădina Cucoanei Lucia Lupea cu tradiție de la 1921, bulion, suc de roșii, roșii cherry în suc, fasole cu ierburi, trei frați cumpătați, zacuscă de țelină și de fasole, dulceață de caise cu sâmburi, dulceață de prune rare cu sâmburi, jeleu de afine, marmeladă de vișine.

Nu în ultimul rând, braga și socata făcute de domnul Ismail, a nu știu câta generație de bragagii de pe malul Dunării.

Douăzeci și cinci de mașini de epocă vor înconjura Complexul Moara și vor readuce nostalgia și eleganța unor vremuri trecute.

Așadar, dragilor, vă așteptăm sâmbătă 10 octombrie, la Corbeanca Old – Cars Pic-Nic, ediția II, de când vă sculați până la apusul soarelui.

La bună vedere!!!

Anca Duma,
Corbeanca Events
ankainvest5@gmail.com

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?