pusa-hackUneori, momentele când apar cele mai bune idei și găsești rezolvările la probleme “de nere­zolvat” sunt cele în care ești complet relaxat și nu te gândești la nimic. Principiul este simplu și este strâns legat de felul în care interacționezi cu chi-ul exterior, acesta aducându-ți acel tip de inspirație de care nu te credeai capabil.

Yoga este una din cele 6 școli tradiționale ale hinduismului ce se bazează pe o combinație între meditație și exerciții.

Cum puteți folosi meditația pentru a vă găsi potențialul creativ ma­xim? Iată câțiva pași simpli:

  1. Așezați-vă pe spate și plasați o mână pe abdomen. Inspirați adânc, umflând abdomenul astfel încât să împingeți mâna în sus. Continuați până când această mișcare devine naturală. Pentru a Evita răceala podelii, folosiți o saltea specială pentru yoga (găsiți în showroom-ul Exotique saltele autentice thailandeze).
  2. Umpleți abdomenul cu aer și continuați să inspirați în piept. Eliberați apoi tot aerul când expirați.
  3. Inspirați complet dar rapid (2 sec.), mențineți aerul o secundă și apoi expirați lent (8 sec.). Repetați de câteva ori până vă simțiți energizat(ă). Este posibil la început să vă simțiți un pic amețit(ă), de aceea este bine ca acest exercițiu să-l faceți șezând.
  4. Găsiți un ritm confortabil și de fiecare dată când inspirați imaginați-vă cufundați (te) în chi-ul exterior – inspirați o culoare, un sunet, un sentiment și vizualizați cum abdomenul se transformă în acea culoare, sunet sau sentiment.
  5. Când expirați imaginați-vă cum aerul expirat inundă tot spațiul din jur. Începeți cu un spațiu mic și ajungeți să inundați întreg universul cu fiecare suflare.
  6. Plasați o lumânare aprinsă în față, în timp ce meditați. Încercați să focusați toată atenția pe respirație și să o simțiți complet, din nări până în plămâni. În momentul în care veți fi deplin focusați(te), veți începe să absorbiți Chi din exterior.
  7. Nu în ultimul rând, este important că atunci când meditați să luați în considerare folosirea unor accesorii dedicate – saltele, perne, tabureți – lucrate din materiale 100% organice (poți citi mai multe despre accesoriile yoga pe site-ul www.exotique.ro).

Pușa Hack
www.exotique.ro