banca-mare

fantanaÎn Asia, vechea artă a decorării unei grădine sau a unei terase (mobilier, plante, poduri, roci și decorațiuni de grădină), se bazează pe modelarea elementelor Yin și Yang și pe circuitul Chi-ului ce poate crea efecte negative sau pozitive. Când vine vorba de un Feng Shui bun, dimensiunea grădinii nu este principala referință. Desigur, este minunat să fii înconjurat de o grădină mare, luxuriantă, însă și dacă spațiul de care dispui este mic, tot poți crea un flux energetic benefic. Iată câteva sfaturi ce te vor ajuta:

  1. Recomandarea principală ar fi ca grădina si casa să fie protejate de impactul negativ al mediului. O barieră naturală de protecție care să le înconjure este necesară și va reduce poluarea fonică și praful vieții citadine.
  1. Ține seama de cele 5 elemente când începi amenajarea. De exemplu, în Est sau Sud-Est elementul Lemn prevalează. Aici, anotimpul dominant este Primăvara, iar vizualul are o mai mare importanță în fața celorlalte simțuri. Dreptunghiul este forma cea mai bună și numerele 3 și 4 sunt de bun augur.
  1. Fluxul de energie Chi este peste tot. Crează spații deschise cu arbuști, plante mici, flori, statuete mici sau medii, din piatră sau lemn (Exotique are o colecție bogată de piese lucrate manual), care permit curgerea liberă a Chi-ului.
  1. Echilibrează energiile Yin și Yang. Folosește atât elemente Yin cât și Yang pentru a le păstra în echilibru, astfel încât oamenii să nu devină prea agitați sau prea somnoroși.
  1. bancaAlege mobilierul potrivit fiecărei zone. Dacă vrei să petreci mai mult timp în grădină și să socializezi, ia în considerare achiziționarea unei umbrele sau a unui foișor (eventual din colecția Bali de la Exotique), ce îți va oferi adăpost și protecție. Asigurați-vă că mobilierul ales este bine întreținut. Orice mobilier rupt va atrage boala. Nu plasați bănci în zonele expuse ale grădinii. Pentru Nord alege un mobilier sau decorațiuni lucrate din metal, pentru Sud, Est și Sud-Est din lemn, pentru Vest și Nord-Vest din metal sau piatră, iar pentru Sud-Vest și Nord-Est din piatră sau de culoare roșie.
  1. Folosiți o iluminare artificială bună. Lumina reprezintă elementul foc și energia Yang. Folosirea iluminării în grădină este o modalitate foarte eficientă de a valorifica energia elementului pământ ceea ce îți va aduce noroc în viața de familie și în relație. Plasați felinare de grădină în Sud, Nord-Est și în Sud-Vest.
  1. Decorațiunile de grădină, mobilierul de terasă, orice obiect atractiv, fac ca grădina ta să devină mai primitoare și mai personală, creând o atmosferă relaxantă și caldă. Sunetul unei fântâni Marocane de exterior sau a unor clopoței de vânt, te vor calma și îți vor evoca amintiri plăcute ce te vor ajuta să te relaxezi.

Începând din luna mai, pe terasa Exotique, din Splaiul Unirii 96, veți putea găsi o colecție bogată de mobilier și decorațiuni pentru grădină și terasă, piese lucrate manual din lemn, piatră sau împletituri vegetale.

Vă aștept să savurăm o cafea sau un ceai!

Pușa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?