DSC_1572

Deoarece chiar acum lucrez la teresa casei – showroom Exotique din Paradisul verde, mi se pare potrivit să scriu despre asta.

Potrivit principiilor  Feng Shui, terenul pe care se află casa este la fel de important pe cât este și casa. În sud-estul Asiei, construcția de case “pe pământ” se mate­rializează sub forma unei arhitecturi deschise cu 2 mari accente: veranda și livingul deschis. În Eu­ropa, acest tip de arhi­tectură a dezvoltat o ex­tensie a spațiului inte­ri­or ce lasă impresia con­topirii cu exteriorul, cu natura: TERASA.

DSC_3051Iată 7 sfaturi pentru a beneficia la maxim de această zonă de relaxare și încărcare energetică:

  1. Dacă terasa are o formă dreptunghică sau pătrată, folosiți o masă rotundă sau ovală în centru și un vas cu flori. În felul acesta veți permite curgerea liberă a Chi-ului și veți crea o “inimă” pentru terasa dumneavoastră.
  2. Alege un mobilier natural mai ales dacă terasa este acoperită, fie din fibre de zambilă de apă, rattan sau bam­bus, fie din lemn masiv (o ofertă bogată gă­siți la Exotique), iar de­co­rațiunile pot fi textile (perne, cuverturi, per­dele din in, covorașe) albe sau viu colorate.
  3. “Shui” înseamnă “apă”! Instalați o mică fântână de interior pe terasa dumneavoastră și asigurați-vă că aveți suficiente ferigi și plante mici în jurul ei (o alegere bună ar fi o fântână Marocană cu apă curgătoare, foarte ”fresh” decorată cu ceramică pictată).
  4. Așezați vase din teracotă cu flori și plante Tuia în colțuri pentru armonizarea fluxului energetic.
  5. Dacă casa dum­neavoastră se află prea aproape de o stradă aglomerată, puneți un clopoțel de vânt la intrare. Astfel, Chi-ul ce curge prea repede va fi “domolit” de sunetul clopoțelului.
  6. Asigurați-vă că există o iluminare bună pe terasă. Puteți instala una sau mai multe lămpi marocane, cu lumină albă sau colorată, pentru a “însenina” zonele întunecate și a echilibra energiile Yin și Yang.
  7. În fiecare zi, timp de 10-30 de minute, deschideți fereastra sau ușa terasei, indiferent de vreme, pentru a lăsa energie proaspătă să umple spatiul.

Vă aștept pe terasa Exotique să savurăm un ceai, iar în câteva luni pe cea din Paradisul Verde, unde puteți vedea toate aceste elemente și principii puse în aplicare în mod real.

Pușa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?