deseuriCum sa faci bani din gunoi? Nu stiu daca toti nordistii au aflat, însa nu de multa vreme, pe zona de Nord, în diferite locatii ale unei retele de supermarketuri în plina dezvoltare, au aparut automate de colectat sticle de plastic si doze de aluminiu provenind de la chimicalele noastre de toate zilele (sucuri, energizante… si de ce nu beri, ape plate / minerale).

Sunt automatele verzi pe care scrie Impreuna Cu Tine Protejam Mediul Inconjurator. Buna treaba pâna aici, felicitari, începem sa adoptam apucaturi din Vest, sanatoase mediului înconjurator. Apucaturi doar, pentru ca în Vest din trei – patru sticle de plastic aduse la automatul de reciclat primesti un bon valoric care îti acopera costul unei sticle de apa minerala la raft.

Afara, am observat ca aproximativ unul din doi oameni care intrau în supermarket se opreau la automatul colector, devenise obicei, oare de ce? Sunt cumva de pe alta planeta? Sunt stampilati la nastere “civilizati” de aatre D-zeu? Nu, pentru ca primesc în schimbul ambalajelor aduse “doi banuti” si pentru ca dupa cum bine stiti, câstigul te motiveaza. Dupa ce ca nemtii au bani cât sa le ajunga dar tot vin dupa acei “doi banuti”, credeti ca românul fomist s-a radiat mental de la ultraviolete si s-a transformat într-un nobil peste noapte ca sa aduca saptamânal pe nimic ambalaje?

Iluzii..! Plus ca, apare înca un motiv pentru ca sa se opreasca la magazin, poate mai cumpara ceva.. chiar daca are camara plina. Colectarea deseuri reprezinta un business de retea în care si supermarketurile respective sunt implicate. Intr-o tara asa zis capitalista sunt pro business sanatos, înseamna evolutie pentru toata societatea, însa în orice afacere toate partile implicate presupun câstig, altfel nu exista viitor. Asadar, vrem “vrem doi banuti” si promitem un sac (de sticle)!

Marius Gheorghiu

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?