sfaturi-feng-shui

Dacă locuiești într-un oraș aglomerat, cu trafic intens, sau într-o zonă industrială, expunerea la poluanții din aer poate crește exponențial, ducând astfel la grave probleme respiratorii.

Unele materiale sintetice emit vapori toxici chiar și zece ani de la fabricarea lor. Exemplele includ substanțele chimice și materialele folosite la fabricarea mobilierului din PAL: adezivi, lacuri, vopsele, plasticurile și fibrele sintetice. Izolarea mai bună a locuințelor moderne a determinat în plus și o creștere a concentrației acestor vapori.

Ce este de făcut? Iată 7 sfaturi ușor de urmat:

  1. Selectează obiecte din materiale naturale, cum ar fi lemnul, metalul, bumbacul, inul, pielea, ceramica sau sticla. O casă trebuie să conțină cât mai multe astfel de materiale care să te ajute să îmbunătățești calitatea aerului.
  2. Ferestrele trebuie deschise în fiecare zi atât acasă, dar și la birou.
  3. Atunci când redecorezi, utilizează vopsele și lacuri organice, pe bază de argilă sau solvenți pe bază de apă.
  4. Obiectele de decor din plastic, parchetul stratificat sau vitrificat, podeaua din PVC, toate degajează compuși volatili, foarte nocivi pentru sănătate. Folosește lemnul natural, atât pentru mobilă cât și pentru podele și încearcă să lustruiești piesele din lemn cu ceară naturală, în loc să utilizați vopsele sau lacuri sintetice.
  5. Păstrați cât mai multe plante posibil în casă pentru a îmbunătăți calitatea aerului (bambusul, gerbera, dracena, crizantema sunt unele dintre cele mai indicate).
  6. Compuși toxici se găsesc în detergenți și în agenții de curățare. Aceștia eliberează gaze toxice în timpul utilizării lor. Ca soluție alternativă poți folosi oțetul care aduce un plus prin faptul că și dezinfectează.
  7. Textilele pot fi și ele supuse unor tratamente chimice, un motiv în plus să alegi articole din fibre naturale (in, bumbac), iar pentru cearșafuri, mătasea, care este un „antiacarian“ natural.

Vă urez un 2016 cu multă liniște și sănătate!

Pușa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?