calorifer_termostatTermostatul trebuie programat astfel încât temperatura să nu depăşească 24 de grade C. Astfel, se poate obţine o reducere cu 7-15% a consumului termic. Temperatura din fiecare cameră trebuie reglată cu atenție. Temperaturile recomandate sunt în jur de 21 de grade C în living, 20 de grade C în dormitoare şi 22 grade C în baie. Atentie, fiecare grad în plus creşte consumul cu 7%.

Caloriferele nu trebuiesc montate în spatele unui obiect de mobilier sau acoperite cu perdele, draperii ori rufe. În cazul în care ai constatat că un calorifer nu se încălzeşte uniform, înseamnă că trebuie neapărat să îl cureţi sau să îl aeriseşti.

Caloriferele trebuie dotate cu robinete care permit reglarea temperaturii. Reglând robinetele la o anumită temperatură, vei evita în mod sigur pierderile de căldură şi, implicit, de energie. Atunci când pleci de acasă mai puţin de două zile, fixează centrala la temperatura limită de avarie. Dacă lipseşti mai mult de două zile, fixează caloriferele la o temperatură mai scăzută.

Gheorghiu Vali

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?