cauti motive sa danseyiStudiile aratã cã o persoanã din zece resimte la începutul toamnei o stare generalã proastã, dureri de cap, dificultãţi de concentrare şi obosealã accentuatã. Acestea sunt manifestãri ale asteniei de toamnã, care afecteazã populaţia pe mãsurã ce zilele devin mai scurte, aportul luminii naturale se reduce, iar diferenţa de temperaturã scade. Una dintre modalitãţile prin care se pot elimina tulburãrile cauzate de astenia de toamnã, este dansul. Mişcãrile de dans de societate au efecte pozitive asupra dispoziţiei, eliminând anxietatea şi stãrile de apatie specifice începutului sezonului rece. De altfel, dansul este un excelent remediu împotriva stãrilor proaste, indiferent ce le cauzeazã.

La Arthur Murray, instructorii sunt pregãtiţi sã elimine aceste stãri, prin predarea paşilor de dans. „În timpul dansului corpul produce şi elibereazã o cantitate mare de endorfine. Acestea dau o stare de bine persistentã, reduc stresul şi  relaxeazã. Când dansãm ne concentrãm pe corelarea mişcãrilor, pe execuţia paşilor, pe comunicarea cu partenerul de dans, fãrã cuvinte, ascultãm ritmul muzicii. Astfel mintea se elibereazã de gândurile negative care ne provoacã tristeţe. Zâmbim mai mult, suntem mai bine dispuşi şi ne umplem de energie. În timp aceastã stare de bine, obţinutã prin dans, devine o stare generalã, ne simţim mai bine, pur si simplu dansând” – declarã Mirel Roman, manager la studioul de dans Arthur Murray din Bucureşti. Dansurile au numeroase beneficii şi în planul sãnãtãţii fizice. Nevoia de a face mişcare, de socializare, de apropiere şi de a te cunoaşte mai bine, este în fiecare zi mai pregnantã. Iar în acest univers al relaţiilor tensionate şi al încordarii, DANSUL este o cale cãtre optimism, bunã dispoziţie, relaxare şi recreere.

Printre beneficiile fizice imediate ale dansurilor se numãrã eliminarea stresului şi relaxarea, îmbunãtãţirea tonusului şi dobândirea unei posturi ferme şi mai multã graţie.

Vino sã dansezi şi tu alãturi de partenerul tãu şi vei descoperi beneficiile dansului pentru sãnãtate!
Mirel Roman,
Manager General Arthur Murray Bucharest
www.arthurmurray.ro