dansDanseaza pentru tine

Atunci cand dansezi de placere, dansezi pentru tine, dansezi pentru o stare generala mai buna. Modul in care se preda dansul este esential pentru relaxarea ta, pentru increderea in tine si pentru dezvoltarea unei pasiuni cu efecte benefice pe toate planurile. Oricine poate dansa de placere. Dansul are beneficii multiple, pe care cei ce danseaza in mod constant intr-un mediu profesionist le descopera rapid, dupa doar câteva lectii. In studiourile Arthuar Murray sistemul de predare este orientat catre beneficii imediate, prin pasi de dans.

Dansezi pentru incredere in tine

Foarte multi incep sa danseze fiind convinsi ca “au doua picioare stângi” sau ca nu vor reusi niciodata sa isi coordoneze miscarile, ca nu vor invata niciodata sa danseze.

Chiar dupa o singura lectie de dans la studioul de dans Arthur Murray si bineinteles din ce in ce mai mult dupa, incep sa isi dea seama ca de fapt este foarte usor sa danseze, ca pot sa se miste cum nici nu isi imaginau si ca parerea lor initiala a fost sa se subestimeze nejustificat. Increderea in sine creste pentru ca depasesti o limita pe care credeai ca o ai, despre care credeai ca te va impiedica sa te misti. Când descoperi ca nu ai limite, te simti mai bine.

Dansezi pentru relaxare

Chiar si doar dansand in casa, fara ritm sau legatura cu muzica, dansul iti da o stare de bine. Cand inveti sa dansezi, atentia ta se duce catre ritmul muzicii, catre miscari si catre indicatiile profesorului, iar grijile si stresul dispar.

Inveti sa plutesti pe muzica, sa simti puterea ei si astfel elimini gândurile negative. Iar in momentul in care miscarile se leaga, când coregrafia incepe sa capete sens, bucuria ta este atât de mare incât intotdeauna vei parasi lectia cu zâmbetul pe buze, relaxat si plin de energie pozitiva.

Dansezi pentru socializare

Cursurile de dans sunt o modalitate excelenta pentru socializare, desigur, daca sistemul permite si cursurile au o structura pentru a oferi oportunitati in acest sens. De exemplu, la Arthur Murray, sistemul este creat astfel incât sa incurajeze interactiunea dintre cursanti, in cadrul sesiunilor de grup si party.

Vorbim de un sistem de predare a dansului printr-un ansamblu de 3 tipuri de lectii: lectii private, in care profesorul preda individual unui cursant, lectii de grup, in care un profesor preda mai multor studenti in acelasi timp, si sesiunile de petrecere, in cadrul carora participantii danseaza intre ei, diverse stiluri de dans. La lectiile de grup, dar mai ales la sesiunile cu petreceri, studentii interactioneaza, descopera preocupari comune si se leaga noi prietenii. Tu pentru ce ai vrea dansezi?

Mirel Roman,
Manager General Arthur Murray Bucharest
www.arthurmurray.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?