loc-de-joaca

Toti cei care ne-am mutat in Corbeanca, mai demult sau mai recent, din motive diferite dar care totusi converg: vrem liniste, civilizatie, aer curat, vecini politicosi etc. Majoritatea dintre noi venim acasa, in sat – oricare ar fi el – in “regim hotelier”: check in seara, check out dimineata. Singura perioada când ne putem bucura de ceea ce ne ofera satul este cea a sfârsitului de saptamâna, care, pentru cei mai multi este alocat familiei, prietenilor, activitatilor domestice si agrementului.

Daca pentru primele trei subiecte mentionate adineaori, suntem responsabili fiecare in parte, agrementul insa tine si de viata si ritmul comunitatii. Ma refer aici la utilitatea incontestabila a unui parc, unde sa isi descarce energiile copii mai mici sau mai mari, la amenajarea unei zone pentru cei pasionati de role, skateboard, bicicleta, amenajarea turistica a padurii Tamas de exemplu sau a unui loc pentru picninc / odihna / scaldat. As vrea ca in secolul acesta copiii sa nu se mai joace in strada….

Toate acestea necesita bani, investitie privata sau ai administratiei locale. Daca un privat nu poate fi obligat sa faca asta, administratia publica vad ca deocamdata se multumeste cu putin, adica doar cu impozitele noastre. De ce nu face in asa fel incât veniturile sa ii creasca? Fiecare din aceste locuri de agrement ar trebui sa cuprinda si o mica arie cafenea = cel putin un loc de munca creat! Cred ca gasirea unor modalitati prin care sa ne cheltuim banii aici, in sat/comuna, ar trebui sa fie printre cele mai importante preocupari ale Primariei.

De ce se multumeste oare cu statutul de “comuna hotel”? Cum deocamdata agrement in sat nu-i, suntem obligati sa ne cheltuim veniturile de cele mai multe ori acolo de unde am plecat: la Bucuresti! Am criticat, neam revoltat, am plecat… Dar uite ca banii tot acolo ni se duc! E drept ca nici initiativa privata nu da pe din afara, dar se straduieste cel putin.

Ansamblurile rezidentiale au locuri de joaca pentru locatari. Primesc oare si pe altii? Chiar si contra cost? Când credeti ca vom avea un loc de agrement pentru catei, daca pentru oamenii locului nu exista suficienta preocupare?

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?