Comuna Corbeanca este un colţ de Rai amplasat la doar 20 de kilometri de Bucureşti. Această oază de verdeaţă are un aer nepoluat deoarece este înconjurată de păduri şi lacuri. Prima atestare documentară a acestei localităţi datează din anul 1750. La distanţă de circa trei kilometri de DN1, Corbeanca era întretăiată la punctul numit “Hanul Mocanului” de vechiul drum de poştă care unea oraşul Bucureşti cu Ploieşti şi care trecea prin satele Ostratul şi Oracul. Paralel cu vechiul drum a fost deschis un nou drum al Ploieştilor care până la sfârşitul secolului al XIX-lea străbătea inima pădurii Vlăsiei.

poza_vila

Comuna Corbeanca păstrează şi astăzi din plin urmele acestui vestit codru al Vlăsiei, prin existenţa celor şapte păduri aşezate atât în interiorul, cât şi în exteriorul ei. Corbeanca a fost prima zona verde în care s-au construit ansambluri rezidenţiale pentru persoanele cu venituri medii. Cererea pentru aceasta zonă a crescut semnificativ de la un an la altul deoarece poţi avea atât avantajele vieţii de la ţară (aer curat, peisaje spectaculoase, zona aerisită), cât şi beneficiile din oraş (canalizare, grădiniţe, supermarketuri etc.). În plus, vecinii sunt foarte civilizaţi şi liniştiţi. Dacă vă gândiţi la faptul că faceţi naveta zilnic, nu aveți grijă, nu veţi petrece prea mult timp pe drum. În Bucureşti puteţi ajunge destul de rapid având în vedere că există trei benzi pe sens. În circa 10-15 minute puteţi parcurge distanţa Corbeanca- Piaţa Presei Libere.

Gândiţi-vă cât aţi sta în trafic pentru a ajunge din sud în nord? Din Corbeanca puteţi ajunge foarte uşor la Aeroportul Henri Coandă, la Ikea sau la Băneasa Shopping City. În acelaşi timp, multe companii au sediul în partea de nord a Capitalei, zonă care poate fi accesată mult mai uşor din Corbeanca decât de exemplu din Popeşti-Leordeni.

În ceea ce priveşte construcţia unei case, în nord preţul nu diferă foarte mult faţă de cel din sud. Preţul unei case în Corbeanca este puţin mai mare decât al unei vile din zona de sud a judeţului Ilfov. Preţurile materialelor și manopera sunt aceleaşi peste tot, doar valoarea terenurilor din nord fiind un pic mai ridicată.

Ilinca Petre
Aristocrat Imobiliare

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?