wushu

Am reușit să efectuăm stagiul cu numărul 3 de când am început cursurile de Wushu (Arte Marțiale Chinezești) în Corbeanca.

O reușită în care am acumulat cunoștințe noi și multă condiție fizică. Totodată am învățat să fim mai ordonați, mai organizați și mai responsabili. Cred că acest stagiu efectuat în Poiana Brașov a reușit să ne închege mai mult ca și echipă și să ne dea un sentiment frumos că aparținem unei alte lumi, o lume neobișnuită a artelor marțiale.

Ce ne aduce această lume? Păi, numai beneficii, deoarece în cadrul antrenamentelor se învață sau se perfecționează diferite exerciții pentru sănătate (respirație, mișcări specifice, meditație) și tehnici de arte marțiale (autoapărare, luptă, taolu).

Tehnicile de respirație au un dublu rol și anume, pe de o parte cresc puterea organismului la efort; pe de altă parte, după un efort intens, realizând o tehnică de respirație corectă, corpul se va revitaliza.

În schimb, tehnicile de arte marțiale  ne aduc încredere în sine și socializare cu colegii de antrenament; o respirație corectă și implicit o capacitate de concentrare mai bună; dezvoltare armonioasă și în bune condiții a sistemului neuro-muscular; pregătirea și menținerea organismului în parametrii optimi; utilizarea calităților native în deplasări, blocaje și riposte; lupta pe principii moderne în apărare
și contra-atac.

Psihologic: educarea și dezvoltarea curajului, anularea fricii și inhibiției, spontaneitate și libertate în acțiune, sesizarea pericolului.

Social: integrare în grupuri, evaluare și ierarhizare în grup, educarea simțului de răspundere, leadership (apariția și dezvoltarea abilităților de conducător), evitarea conflictelor și controlul situației, etc.

Fizic: rezistență fizică, mobilitate, coordonarea corpului în mișcare, educarea vitezei de reacție, educarea echilibrului și direcțiilor de acțiune, educarea puterii de lovire, etc.

Competitiv: anticiparea agresiunii și apărarea adecvată, educarea energiei interne și a discernământului, educarea spiritului de competiție și a dorinței de a învinge.

În speranța că v-am stârnit curiozitatea, vă aștept cu mic, cu mare, sâmbăta de la orele 14.00 și duminica de la ora 09.00 la sala de sport de lângă Școala Gimnazială nr 1 Corbeanca.


Mihai Șerbănescu
Profesor Wushu
0744 753 891