legume

Primul pas spre detoxifierea corpului este, evident, reducerea încărcăturii toxice. Unele alimente sunt aproape în întregime generatoare de toxine, în timp ce altele sunt puternic detoxifiante. În orice caz, majoritatea alimentelor conțin atât factori benefici cât și factori dăunători.

De aceea, ne-am propus să îți dezvăluim în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi într-o cură de detoxifiere și care sunt cele pe care trebuie cu orice preț să le eviţi.

Fructele – cam toate fructele favorizează detoxifierea, dar printre cele mai benefice se numără: caisele proaspete, fructele de pădu­re, pepenele galben, citricele, kiwi, papaya, piersicile, mango, pe-penele verde şi strugurii negri. Nu exagera cu bananele: numai una pe zi. Cel mai bine este ca în perioada de detoxifiere să eviți consumul de fructe uscate.

Legumele – toate sunt grozave, însă următoarele fac minuni: anghinare, ardei gras, sfeclă, broccoli, varză roşie, morcovi, conopidă, castraveţi, dovleac, spanac, roşii. De evitat în rândul legumelor sunt cartofii albi și avocado.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?