caini_stradaSper să nu ne ceară artistul despăgubiri pentru împrumutarea titlului…

Căci nici noi nu avem prea mult somn… doar că ni-s motivele diferite! Rareori motivele sunt de natura “tinerețe fără limite”. Tot mai des nopțile albe sunt oferite, gratuit, de către alții… în zona unde locuiesc eu, ofertanții sunt câinii fără stăpân… aveți și dumneavoastră în împrejurimi astfel de companioni? Dacă nu, vă invidiez, dacă da… “Ghinion”! Vorba unui celebru contemporan!
În colțul meu de Nord am investigat puțin problema, iar spusele vecinei din capătul străzii m-au pus pe gânduri: “Cum să împaci omenia cu neplăcerea existenței câinilor vagabonzi?” Adică ce? Adică cum?

Cu lesa câinelui propriu în mână am rămas fără grai… puțini reușesc să mă aducă în starea asta! Cred că al meu chip cerea niște explicații, un fel de traducere, așa că doamna a continuat: “Recunosc, eu le-am mai dat mâncare acestor câini, iarna, sau când aveam resturi. Că nu e creștinește să arunci mâncare, plus că trebuie să avem grijă de cei din jurul nostru”… în baza acestei logici și afirmații, proști ar fi câinii să se mute de la noi din cartier, nu-i așa? Acum însă e și doamna deranjată, și nu mai știe să iasă din impasul moral în care a ajuns… Bun, bun, dar noi restul ce vină avem? Am vrut câine, îl țin în curtea mea, îl hrănesc zilnic, nu doar când avem surplus, îl potolesc când latră fără noimă, doarme cât e noaptea de lungă și la fel am face și noi… dacă echipa veselă nu ar exista.

Cum dilemele morale nu se rezolvă mereu “in house”, am fost la primărie să întreb care e calea de a rezolva problema. Răspuns cu 2 componente principale: “Domnul viceprimar se ocupă de problema asta, dar să știți că nu avem contract cu vreo firmă care să îi adune”. Adică ce? Adică cum?

Dacă se ocupă și nu avem, cineva primește un procent din salariu degeaba… dar oare doarme bine nopțile? Și la propriu, și la figurat!

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?