pusaPrincipiile Feng Shui se bazează pe faptul că există un câmp energetic-emoțional ce curge în interiorul fiecăruia dintre noi. Acest câmp trece prin centre active numite chakre (în sanscrită “roată” sau “disc”). Schimbările subtile ale acestui flux energetic influențează gândurile, ideile și emoțiile tale ce vor fi transportate către fiecare celulă din corp. De aceea păstrarea chakrelor în echilibru este importan­tă pentru sănătatea și forța ta interioară.

Sunt 7 chakre, fiecare din ele asociată cu un sector anume al vieții:

1. Chakra de bază – Muladhara (culoare roșie)
Această chakră este despre conexiunea cu pământul și cu ceilalți oa-meni, a simți că te integrezi în familia ta, în societate, în umanitate, că ești conectat și comunici cu toate celelalte ființe de pe pământ. Simțul asociat este mirosul.

2. Chakra sacrală – Swadhisthana (culoare portocalie)
Cea de-a doua chakră din corpul nostru se numește Swadhisthana (în sanscrită “dulceață” sau “locul tău propriu”). Swadhisthana este despre mișcare, îngrijire, plăcere, sexualitate, relații, procreare. În energia aces-tei chakre sunt stocate dorințele, sentimentele și emoțiile.

3. Chakra puterii personale – Manipura (culoare galbenă)
Manipura este despre acțiune, despre a ști ce vrei și a acționa pentru a-ți îndeplini dorințele. Locația acestei chakre este în plexul solar, imediat sub osul pieptului. Chakra 3 este despre identitate și putere personală, despre a avea coloană vertebrală, despre respectul față de tine.

4. Chakra inimii – Anahata (culoare verde)
Chakra inimii sau Anahata este locul unde energiile joase și cele înalte se întâlnesc, locul unde principiile masculine și feminine se împletesc. Se află în centrul ființei, între cele 3 chakre inferioare și cele 3 chakre superioare. Inima este locul echilibrului, vindecării și al unificării minții, corpului și spiritului. Această chakră se ocupă de emoțiile noastre, de iubire, compasiune și de acceptarea de sine.

Vă invit să ne întâlnim și în ediția Aprile la rubrica 7 Sfaturi Feng Shui pentru descrierea tipurilor 5, 6 si 7 de chakra-uri.

O primăvară frumoasă!

Pușa Hack
www.exotique.ro