world-class-aprilie

Tragem cortina, aprindem reflectoarele și poftim în sală noua vedetă World Class: FT Power. Cel mai nou concept de functional training este creat de Julio D. Papi și poate fi încercat în cluburile World Class din toată țara.

Dacă erai în căutarea antrenamentului care să te remodeleze pentru vară, află că l-ai găsit. „FT Power a apărut când am fost rugat să dezvolt concepte noi de fitness pentru Rusia. S-a bucurat de succes, așa că mi-am dorit să îl aduc și în România. Toți antrenorii au fost foarte încântați de clasă, iar asta m-a convins să merg mai departe. Deja clienții sunt foarte mulțumiți, iar clasele sunt pline. E o metodă exclusivă pentru a-ți «upgrada» corpul și are niște rezultate senzaționale“, spune Julio Papi, creatorul programului și Product Manager World Class România.

Antrenament pentru tot corpul

Programul de 50 de minute îți va testa rezistența, îți va pune la încercare agilitatea și îți va crește forța încă de la primele ședințe. Mai exact, această clasă de functional training te va face să te miști mai ușor și să fii mai puternic. Având la bază conceptul „anti-aging exercise“, FT Power îți va îmbunătăți condiția fizică și te va ajuta să ajungi în cea mai bună formă a ta.

Structura clasei este gândită astfel încât să profiți de fiecare minut petrecut în sală și să nu simți trecerea timpului. Vei începe cu o încălzire, apoi vei trece prin exerciții funcționale atât cardio, cât și de forță, făcute pe stepper, pe podea sau în picioare. Totul se încheie cu 20 de minute dedicate părții inferioare a corpului. Vei repeta de două ori un circuit a câte 10 exerciții – sunt mișcări care targetează picioarele și fesierii.

O clasă pentru toată lumea

Oricine poate încerca această clasă, indiferent de nivelul de antrenament. Important este să execuți corect mișcările, să te concentrezi și să ieși din zona de confort. Și să te distrezi, bineînțeles! FT Power este o clasă precoregrafiată, tip circuit, ale cărei exerciții se modifică odată la opt săptămâni – o perioadă suficientă pentru ca tu să înveți mișcările și să lucrezi mai intens de la un antrenament la altul. Antrenorii pot jongla cu ordinea și execuția exercițiilor, însă structura rămâne neschimbată.

La FT Power vei folosi bara cu greutăți și un stepper. Dar înainte de începerea clasei discută cu antrenorul, ca să poți alege greutatea potrivită ție, în funcție de nivelul de antrenament, de obiectivele pe care le ai și de eventualele probleme de sănătate ale fiecăruia.

Și dacă ai o sensibilitate în zona genunchilor sau a încheieturilor, în general, poți merge la FT Power. În prima parte a clasei vei învăța cum să te protejezi de eventualele accidentări din timpul antrenamentului și să lucrezi în condiții de siguranță. Primele patru exerciții din circuitul FT Power sunt făcute tocmai pentru a crea cea mai sigură schemă de antrenament. Vei învăța de ce trebuie să ții cont la fiecare mișcare executată pentru a-ți proteja spatele și încheieturile. Te vei simți din ce în ce mai puternic și vei fi surprins să vezi cât de ac­tiv devii după 50 de minute de energie pură!

Un mix perfect de beneficii

„Ce-mi aduce?“ este o întrebare firească atunci când începi un program nou de antrenamente. FT Power te ajută să arzi grăsimi și să-ți crești masa musculară. Îți sculptezi corpul, îți tonifici musculatura, îți îmbunătățești rezistența și forța, concentrarea, mobilitatea și stabilitatea. Practic, vei deveni un om activ, energic și vei alege să urci treptele în locul scărilor rulante, fără să-ți fie teamă că vei rămâne fără suflu după două etaje.

Iulia Dîrzu
www.worldclass.ro