IG_Club

Orice părinte își dorește un copil sănătos, inteligent, frumos dezvoltat și nu în ultimul rând fericit. Clasele de gimnastică recreativă, oferă posibilitatea tuturor copiilor să se bucure de beneficiile acestei frumoase și complexe ramuri sportive.

Lucrând ca antrenoare de gimnastică aproximativ 19 ani în Guatemala, Islanda, Irlanda de Nord și Anglia, am auzit majoritatea părinților întrebându-și copii la sfârșitul antrenamentelor: “Te-ai simțit bine?; Te-ai bucurat?”, întrebări cu care nu eram obișnuită în România. La noi erau întrebări de genul: “S-a comportat bine?; Vă ascultă?; Ce ziceți, are talent?; Merită să continue?”.

M-am întors în vara anului trecut în țară și trebuie să mărturisesc că eram convinsă că părinții gimnastelor de la noi își doresc în continuare numai campioane. M-am înșelat. Constat cu bucurie că sunt foarte multe fetițe în zona Otopeni, Corbeanca și Balotești care practică gimnastică pentru beneficiile acesteia cum ar fi: dezvoltarea armonioasă, îmbunătățirea mobilității articulare, a forței musculare, a îndemnării, vitezei de execuție, dezvoltarea curajului și posibilitatea de a cunoaște noi prieteni.

Nu trebuie ignorați nici copii care doresc să practice gimnastică de performanță și au abilitățile necesare pentru a realiza acest vis. Antrenorul are rolul de a depista și selecționa aceste talente, și a le oferi tot sprijinul necesar. Antrenamentele de gimnastică îi pot ajuta foarte mult și pe cei care practică baletul, dansul, patinajul, tenisul sau alte ramuri sportive. Îmi doresc ca pe viitor din ce în ce mai mulți părinți să le ofere posibilitatea copiilor de a practica acest sport.

Doina Buzaianu
www.fb.com/InternationalGymnasticsClub

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?