otopeni_iunie1

Calea Bucureștilor, cea mai aglomerată arteră de circulație din România.

Traversarea în condiții ușoare și de siguranță a acesteia, o provocare condusă la bun sfârșit de Primăria Otopeni.

Răspunzând totodată solicitărilor venite din partea cetățenilor urbei noastre, în bugetul local a fost prevăzută suma necesară pentru realizarea a două lifturi moderne, de o parte și de alta a pasarelei pietonale peste DN1, în zona centrală a orașului, astfel încât traversarea să se facă ușor, în special de către persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilităţi motorii, oameni cu cărucioare sau bagaje grele, bicicliști etc.

În cele ce urmează vă prezentăm principalele caracteristici tehnice ale celor două lifturi (ascensoare hidraulice): 1. sarcina nominală: 1000 Kg/13 persoane; 2. viteza nominală, acționare: 0,5 m/s; 3. lățime x adâncime x înălțime cabină: 1000 mm x 2100 mm x 2100 mm; 4. uși cabină/palier: 800 mm x 2000 mm; 5. acționare uși: automată cu viteză variabilă, cu reglare electronică a vitezei de închidere și limitator de forță la închidere, protecție obstacole de tip perdea (fotocortină pe toată înălțimea și lățimea ușii); 6. panou comandă ca­bină: AKS, BES, inox satinat, butoane cu halou luminos, sistem de iluminat de siguranță în cabină, afișor poziție și sens, sistem bidirecțional de comunicare Klemafon2, dispozitiv de alarmă cu telefon, linie analogică asigurată de Primărie; 7. sistem de urgență: inclus, cu aducerea liftului la stația de bază și evacuarea pasagerilor în cazul căderilor de tensiune; 8. interfon: sistem bidirecțional de comunicare.

Investiția a fost realizată de către Primăria orașului Otopeni cu finanțare integrală din bugetul local și a fost dată în folosință în data de 18.05.2016.

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro