Why-Be-SpiritualCând mi-au fost solicitate câteva rânduri pentru paginile acestei reviste, am acceptat nu fără oarecare reținere, gândindu-mă la dificultatea alegerii unui subiect. Și totuși, m-am gândit să abordez o temă intens dezbătută, actuală și totodată veche a societății noastre: problema homosexualității, sau altfel spus problema supunerii majorității de către o minoritate. O minoritate bine susținută, foarte intens mediatizată, care încearcă să ne prezinte anormalul drept normal și păcatul drept virtute.

Acuzând societatea sănătoasă că e depășită, învechită, nealiniată la tendințele actuale ale societăților dezvoltate (care nu datorită acestor boli s-au dezvoltat!!!), uită de fapt că păcatul acesta este unul foarte vechi și nicidecum modern, decât prin faptul că a revenit în contemporaneitate, dar el a rămas același, tot păcat, tot o anomalie împotriva firii umane.

Principiul care stă la baza familiei a fost și trebuie să rămână unirea liber consimțită dintre un barbat și o femeie, în vederea nașterii de prunci, a perpetuării speciei umane. Orice altfel de abordări nu sunt decât dereglări și trebuie tratate ca atare: cu dragoste, cu înțelegere, dar cu intransigență față de păcat, având ca scop vindecarea, îndreptarea, aducerea la normal. Odată înțeles acest lucru, noi, Biserica, și cei care au o percepție corectă asupra adevăratelor valori etice, trebuie să ne asumăm cu responsabilitate și implicare procesul de schimbare a acestei mentalități, de vindecare a acestei minorități afectate.

Rămânem pe poziția de condamnare a păcatului, de neacceptare a acestuia, fără să-i excludem pe cei bolnavi. Lipsa de implicare din partea noastră, înseamnă o acceptare tacită, o atitudine nedemnă față de numele de creștin și față de trecutul nostru. Nu ne dorim pentru copiii noștri o lume în care principiile sacre ale familiei se pot confunda, unde noțiunile de mamă și tată pot fi alternate. Deci, să avem toleranță și iubire față de păcătos, de aproapele căzut, dar nu față de păcat. Iar libertatea noastră să meargă până acolo unde aduce o îngrădire libertății aproapelui nostru. Să ne păstrăm bunul simț și respectful față de principiile sănătoase. Amin.

Preot Cosmin Brînzea
Parohia Buna Vestire
Corbeanca

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?