T8-EX05În Feng Shui totul se învârte în jurul energiei, iar lumina este cea mai puternică manifestare a sa. Atât iluminarea arti­ficială, cât și cea natu­rală pot fi folosite ca remediu cu influență decisivă în calitatea energiei Yang din casa ta. Haideți să identificăm și să soluționăm câteva probleme de iluminare comune spațiilor domestice.

  1. Lumina este foarte importantă în crearea unui flux Chi echilibrat. O casă prea întunecată va avea prea multă energie Yin. Ferestrele și ilumina­toarele pot ajuta, dar în cazul în care nu sunt sufi­ciente, puteți remedia cu ajutorul unor lămpi sau aplice în colțuri.
  2. Asigurați-vă că intrarea în casă sau la birou este bine luminată. Două aplice pe fiecare parte a ușii plasate în exterior sunt ideale pentru a atrage un Chi pozitiv în interior (aplicele marocane din metal decupat sunt ideale).
  3. Lumina este culoare! Poate că nu doriți să creați un curcubeu de culoare în casă, însă adevărul este că fiecare spațiu tânjește după lu­mină și culoare. Gândiți-vă la cei mici; energia lor es­te în mod constant ali­mentată de abundența culorilor. Absorbind diferite frecvențe de lumină ei devin mai creativi și mai fericiți, adultii asemenea. Lustrele și lămpile indiene din sticlă colorată de la Exotique pot constitui soluția ideală.
  4. _DSC2662Sursele de lumină ce aruncă pe tavan sau pereți umbre pregnante sunt considerate a nu fi benefice. Lumina ar trebui să aprindă energia Yang și nu să dezvolte zone întunecate (energie Yin). Evitați acest lucru folosind cel puțin două surse de iluminare (o lustră și o lampă – de exemplu).
  5. Iluminarea poate fi tare sau caldă. În general, lumina directă sau cea florescentă este considerată tare și este potrivită pentru zonele de lucru sau birouri, în timp ce lumina indirectă sau galbenă este considerată caldă și este potrivită pentru zonele de relaxare și odihnă.
  6. Lămpile pot fi un remediu Feng Shui ex­celent. Abajururile din pânză sau hârtie înmoaie și colorează lumina creând o atmosferă Yin liniștită. Astfel nuanțele de roșu în living pot aduce faimă, nuanțele de roz în dormitor pot aduce romantism și dragoste, iar nuanțele de violet în birou pot aduce bogăție. Exotique este o sursă inepuizabilă de lămpi și abajururi de diverse culori și dimensiuni.
  7. Deși folosirea unui iluminat inteligent este un mod fin de a îmbunătăți Feng Shui-ul casei, există anumite zone cărora nu ar trebui să li se acorde un accent prin iluminare. Aceste zone `tabu` includ toaletele, spațiile de depozitare și bucătăriile. Când nu utilizați aceste spații ar fi bine să nu fie scose în evidență ci păstrate într-o zonă de iluminare redusă și discretă.

Până luna viitoare va urez un Feng Shui luminos și vă aștept toată vara pe terasa Exotique!

Pușa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?