clinicaMărirea buzelor – cea mai cerută manoperă estetică în prag de sărbători. Modificarea aspectului buzelor se face prin mărirea și conturarea lor care se realizează prin injectarea unor substanțe de umplere care dau mărire de volum. Cea mai cunoscută și utilizată este mărirea buzelor cu ajutorul acidului hialuronic, substanță care se găsește în corpul uman. Aceste produse nu au risc de alergii și sunt foarte bine acceptate de organism.

Tehnica folosită constă în injectarea cu un ac fin a substanței respective dinspre exteriorul buzelor spre partea centrală. Procedura este nedureroasă, durează aproximativ 20 minute, se realizează sub anestezie locală iar după aceea vă puteți întoarce fără probleme la activitățile cotidiene. După injectare masajul buzelor ajută la dispersarea uniformă a substanței. Machiajul sau rujul se pot aplica imediat.

Recuperarea este rapidă, rezultatele sunt vizibile imediat, dar aspectul final apare după 2 zile când edemul datorat injectării și masajului se remite. După mărirea buzelor este posibilă apariția unor discrete echimoze la locul de înțepătură sau înroșire. Toate aceste fenomene se remit imediat. După intervenția de mărire a buzelor sau de dispariție a ridurilor se aplică pe aria respective produse care hidratează și asigură vitaminizarea maximă a zonei. Efectul de mărire și conturare a buzelor durează 4-9 luni în cazul substanțelor resorbabile, poate fi de durată mai lungă (1-3 ani) în cazul substanțelor semipermanente și chiar permanent în cazul uleiului de silicon.

Mărirea buzelor este procedura cea mai populară și desigur cea mai solicitată în cabinetele de medicină estetică. La ora actuală există multiple posibilități de mărire (augmentare) a buzelor dar procedura prin care se folosește acid hyaluronic este cea mai utilizată și mai modernă. Alte opțiuni de generație anterioară ar fi injectarea de grăsime, de colagen, de silicon-oil. Beneficiile emoționale și psihologice ale acestei intervenții sunt creșterea încrederii în sine, o imagine a corpului îmbunătățită și o mare satisfacție personală.

După augmentare buzele capătă un aspect mărit de volum, un contur bine definit, fiind deosebit de senzuale. Mărirea buzelor dă un aspect de întinerire facială totală. Întregul chip va radia frumusețe, prospețime, voluptate, aspecte esențiale mai ales acum, în prag de sărbători !

Dr Oana Vlăsceanu
Chirurgie plastică și estetică
Dr. Payman Gharibafshar

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?