macheta-moara-corbeanca-NOUMoara Corbeanca este, înainte de toate, un complex – comercial, social, cultural, spiritual, un cumul de elemente a căror sinergie vine să ofere comunității rurale un spațiu festiv. În primul rând s-a dorit recompunerea unui loc vivace al satului românesc – moara, inima târgului. Sintagma a devenit sloganul proiectului, nu doar pentru că actuala construcție se ridică pe structura fostei mori, ci și pentru că aici, locuitorii Corbeancăi, și a întregii zone de nord, au la îndemână un univers modern, în care să socializeze și să se bucure de timpul petrecut în familie, între prieteni, între consăteni, chiar la moară.

Arhitectura locului este dovada vie a respectului pentru tradițional, pentru valorile estetice sătești, elementele care compun filosofia Moara Corbeanca fiind tocmai cele specifice locului. În acest spirit, multe dintre evenimentele și activitățile ce urmează a fi organizate în acest spațiu vor urmări bucuria de a oferi locuitorilor din zona de Nord, Balotești, Otopeni, Pipera, ocazii savuroase și întâlniri memorabile cu aromele de altădată.

“Demersul nu este unul ușor. Calendarul inițial al deschiderii și funcționării Morii Corbeanca a fost decalat întrucât ne-am dorit mai mult decât alinierea unor operatori în unitățile comerciale ale centrului. Motivul principal al acestei strategii a fost selectivitatea conformă cu misiunea și valorile noastre – ne-am dorit magazine relevante, concepte adaptate specificului local. A închiria pur și simplu spațiile disponibile este simplist. Dar nu și în contextul în care, pentru noi, aceste activități sunt, aș putea zice, artizanale”, menţionează unul dintre proprietarii proiectului, locuitor al Corbeancăi.

De altfel, Moara Corbeanca a reunit mulți membri ai comunității locale, care au decis să devină parte din angrenajul care mobilizează această localitate, atrăgând prin puterea exemplului și pilda reușitei, și alți antreprenori locali.
În luna iulie s-au deschis primele unități: Rawdia (magazin vegetarian și raw vegan), Farmacia 2, băcănia Din Cămară, magazinul La Maison Jolie cu produse home&deco, curățătoria 5asec, și Winner (pariuri sportive). În curând se vor lansa și magazinul pet shop, Pentru Animale, magazinul cu vinuri, Wine Notes, o unitate Inmedio (carte, presă, papetărie) și un punct ING Bank.

Din toamnă vor opera restaurantul, cafeneaua, studio-ul Body Upgrade și locul de joacă.

www.moaracorbeanca.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?