postmodernism

PostModernism Museum (PMM) este un muzeu privat, un centru cultural independent, inițiat de un grup de manageri culturali și curatori români în 2013 și deschis în Pipera în 2015. PMM se plasează ca o inițiativă educațională, corelând propriile pro­iecte cu interesele de lifestle, curiozitate, creativitate și entertainment ale copiilor și tinerilor.

Vizitatorii pot experimenta expoziții de cultură contemporană, tururi ghidate de către profesioniști, întâlniri și discuții, proiecții de film, ateliere nișate și specializate pentru copii, tineri și adulți, proiecte de arhitectură, știință, design și tehnologie. Muzeul găzduiește evenimente speciale și creative, în timpul expozițiilor sale, în spațiul său modular de 800m2.

În luna septembrie 2015, PostModernism Museum invită comu­nitatea de Nord la ex­poziția „De la propaganda politică la baby boom”, grafică și ilustrație originală de carte, inclusiv de copii, reviste și film din 1922 în 1990.

Arhitectura expo­zițională este alcătuită pe trei coordonate: lu­crări de artă, desene și ilustrații originale, expunere de carte și machete de carte și o proiecție video pentru imagine în mișcare și desene animate (ce includ cele­brele desenele animate „Miha­ela”). De asemenea, cir­cuitul expozițional este îmbogățit de o „linie a timpului”, pe a cărei coor­donate se poate regăsi o selecție de e­xemple remarcabile de lucrări, care sunt extinse apoi în prezentări de artist.

Artiștii români pre­zentați în expoziție au origini etnice diverse: Ary Murnu, aromân; Jules Perahim, evreu; Eugen Taru, evreu; Val Munteanu, român; Nell Cobar, evreu.

Lucrările și materia­lele din expoziția „De la propaganda politică la baby boom” sunt selectate din cinci colecții private. Expoziția este co-produsă de Nasui collection & gallery.

Expoziție deschisă până pe 1 octombrie 2015.

Suntem în Pipera, aproape de Corbeanca, Otopeni și Balotești, SWAN Technology Park, Kingston Building parter, Șos. București Nord nr. 15-23, Pipera

www.postmodernism.ro, info@postmodernism.ro
Facebook: facebook.com/PostModernismMuseum

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?