În hala imensă de la Otopeni a rețelei de curățătorii Total Wash, ai impresia că te afli într-un muzeu al covoarelor. Sunt sute de modele diferite, unele de o calitate excepțională, despre care se spune că rezistă „și-o viață“. Sunt și multe covoare mecanice. Există însă câteva exemplare rare! Țesute manual, de o dimensiune demnă de sufrageria unui palat. Pe acestea le recunoști ușor datorită complexității modelului, a urzelii sau a firului folosit în țesătură; modele superbe, de la cele de inspirație persană, până la cele care imită cergile românești și de la câmpurile cu maci, până la modelele abstracte, tot mai cerute de designerii moderni. Toate poartă în ele povestea caselor din care vin. Povești fără detalii concrete, fără nume sau date, dar pe care știu să le asculte oamenii din secția de spălătorie covoare a Grupului Total Wash.

De ce sunt covoarele speciale?

În primul rând, covoarele poartă o încărcătură emoțională; în al doilea rând, și nu de puține ori, ele reprezintă adevărate investiții în casele pe care le decorează. De aceea, la Total Wash, covoarele sunt adevărate vedete, iar călătoria lor este una atent desfășurată și monitorizată.

Etapa 1 – Recepția

Recepția este făcută fie de agentul Total Wash care a venit să ridice covorul de la domiciliu, fie de o recepționeră de la unul din cele unsprezece Centre Total Wash.

Se face o evaluare a compoziției, țesăturii, urzelii, tehnologiei de producție, gradului de uzură și de murdărire (pete), iar tu vei confirma toate aceste lucruri printr-un act de recepție, care va însoți covorul mai departe.

Etapa 2 – Pregătirea

Odată ajuns în hala de la Otopeni, prima procedură pe care o aplicăm covorului este desprăfuirea. Acest lucru înseamnă că fiecare covor este trecut printr-o bandă vibrantă în care praful și reziduurile solide sunt eliminate.

Etapa 3 – Spălarea

Acum, covorul este gata să fie spălat. Echipamentul este unul special: o bandă rulantă preia covorul, aspersoarele îl umezesc și se împrăștie detergentul delicat. Se rotesc periile, se eliberează balsamurile și uleiurile speciale de spălare, se clătește și se centrifughează. Uscarea se face în spații controlate, cu ventilație și control de umiditate.

Etapa 4 – Finisarea

Finisarea este partea cea mai plăcută. Fibrele sunt periate, covorul este hidratat, tratat cu
uleiuri fine și balsamuri de levănțică, mentă și salvie. Nu sunt rare situațiile în care covorul este trecut și prin camera cu Ozon și atunci se adaugă și parametrii de sterilizare și împrospătare dați de tehnologia OZON WASHHH.

La final, covorul se întoarce acasă după o binemeritată vacanță: o călătorie care l-a curățat, l-a revigorat și l-a pregătit pentru noi povești de viață.

 

Call Center Total Wash

Otopeni: 0733.933.530

Pipera: 0371.112.905

Home delivery: 0724.661.906

www.totalwash.ro