moara-corbeanca111Vreme trece, vreme vine… anii trec și noi întinerim!

N-ar fi rău, nu? Ei bine, în general treburile nu se întâmplă chiar așa.

Anul care se sfârșește ne-a apropiat oare? Ne-a ajutat să aparținem și mai mult Nordului? A crescut calitatea vieții în Pipera, Corbeanca, Otopeni sau Balotești? Sau doar am aprofundat cunoștințele legate de gropile din drumuri? Unii ne-am bucurat de asfalt proaspăt, alții de canalizare sau de iluminat public!

Anul trecut pe vremea asta am făcut atâtea planuri… câți avem curajul să ne uităm pe lista veche și să bifăm cele rezolvate sau atinse? Câți dintre noi mai avem lista? Dar o listă nouă câți dintre noi am deschis?

V-am plictisit cu vorbe atât de comune pentru această perioadă a anului? Cred că dacă am avansa an de an câte un pic, aceste vorbe nu ar mai exista. După 15 ani de locuit în Nord ar trebui să avem cu totul alte griji pe cap, nicidecum canalizarea sau iluminatul public. Ca să nu pomenesc din nou câinii vagabonzi și gunoaiele aruncate în câmp sau pe loturile de teren încă neamenajate.

Dar, haideți să nu ne întristăm prea tare că nu rezolvăm nimic… și noi suntem de vină pentru asta. Noi producem mizeria, că doar nu vine cineva din altă țară să ne-o așeze în apropiere, noi am hrănit sau încă hrănim câinii vagabonzi, noi am cumpărat case fără canalizare.

Noi ne-am mutat la aer curat în afara orașului ca să avem praf în casă poate mai mult decât în zonele industriale și tot noi suntem cei invidiați!

Acestea par a fi supărările Nordului nostru drag la final de 2015. Planurile oficiale pentru 2016 promit Soarele și Luna, că doar e an electoral. Ce vom face însă noi, beneficiarii direcți ai acestor promisiuni, ca să ne asigurăm că lucrurile se vor și îndeplini? Cum ne vom organiza pentru a urmări implementarea propunerilor? Ce știm despre bugetele comunităților noastre pentru anul 2016? Pe câți ne interesează, în mod real, dezvoltarea comunității în care trăim?

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?