M1950-Face-ZoomA dat Domnul și a venit vremea bună, acea vreme bună care tehnic și teoretic trebuie să vină începând cu luna Martie, nu mă refer acum la cele 20 de grade din Februarie, pe care recunsoc că le-am adorat de-a dreptul!

Începe deci activitatea fizică a tuturor: de la gâze la flori și gospodari! Începe și activitatea electorală, mai “la vedere” sau mai ascunsă, că doar nu e perioadă oficială de campanie, încă!

Încet, Nordul se trezește la viață: Pipera, Corbeanca, Otopeni și Balotești ies din amorțire! Ce înseamnă asta? Simplu: planuri, proiecte, așteptări, curiozități, dorințe. Da, mai ales dorințe avute de ani de zile, la fiecare primăvară reactivate, și mereu rămase în suspensie…

Cu toții ne gândim: ce bine ar fi să avem un parc în apropiere de casă! Sau, trasee de bicicletă prin pădurile Nordului capitalei! Sau măcar locuri de joacă publice pentru copii! Dar o cafenea super simpatică, cu bunătăți făcute pe loc, unde să stai de drag să aștepți să scoată brioșele din cuptor să le asortezi cafelei tale?
Unele comunități din Nord sunt mai norocoase în anumite privințe, altele, mai așteaptă bunăvoința… cui? Conducătorii au făcut și fac tot ce le stă în putință, zis ei. Locuitorii își doresc mereu mai mult, ceea ce e normal. Conflictul acesta e însă doar rareori constructiv…

Inițiativa privată e cheia multor probleme, dar atunci hai să cădem la o învoială: plătim doar jumătate din impozitele pentru case și grădini, iar cu cealaltă jumătate înființăm Asociația Locuitorilor din Comuna / Orașul X, cumpărăm teren, facem din el loc de joacă pentru copii, cu mai sus pomenita cafenea într-un colț!

Găsim oare persoane doritoare să se implice în comunitățile noastre? Eu locuiesc în zona Corbeanca, cine din zona mea vrea să se alăture? Organizați înțelept, primăvara viitoare nu ar trebui să mai scriu un text cu nemulțumiri din astea primare… care ar fi trebuit demult rezolvate în Nord!

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com