la-maison-bleue-iulie-2016“Trezește-te! Hai să mergem la grădiniță!” Deschid ochii și îl văd pe tati așteptând lângă pat să mă trezesc. Fac așa cum spune și merg împreună cu el să mă spăl pe față și pe dințișori, luăm micul dejun, iar apoi pornim împreună spre grădiniță. Grădinița „La Maison Bleue” este locul în care îmi petrec cea mai mare parte a zilei, atunci când mami și tati merg la lucru. Aici mă joc, mănânc și  dorm. Dimineața, când ajungem la grădi, doamnele educatoare ne așteaptă deja în prag, întâmpinându-ne cu un zâmbet larg: „Bonjour! Ça va?”, aceasta este întrebarea la care, de obicei, răspund cu zâmbetul pe buze : „Oui, ça va!”. Aaa, am uitat să men­ționez faptul că la grădiniță noi învățăm limba franceza, de aceea în fiecare dimi­neață ne salutăm cu această expresie.

Următoarea oprire, după ce i-am spus „Au revoir” lui tati, este la vestiar. Aici trebuie să îmi las hăinuța și trebuie să schimb pantofii de stradă cu cei de grădiniță. De la vestiar am fugit direct în sala de clasă; astăzi am fost primul la grădiniță, așadar pentru un timp toate jucăriile au fost ale mele. Curând, au început să apară și prietenii mei; este mult mai amuzant să ne jucăm împreună. Când au venit și prietenii mei, doamna educa­toare ne-a învățat să numărăm până la zece folosind bilele colorate, apoi am sortat creioanele în funcție de culoare și am cântat cântecelul curcubeului. Apoi am desenat, am făcut diverse forme din plastilină și ne-am jucat jocul nostru preferat (puzzle cu anima­le care scot sunete), am mers să ne spălăm pe mâini pentru a putea lua gustarea de dimineață. Astăzi am avut mere! Mie nu-mi plac merele cu coajă, așa că am rugat-o pe doamna educatoare să mă ajute să îndepărtez coaja. A fost delicios!

După gustare am mers în camera de mo­tri­citate. Acesta este locul meu preferat din grădiniță, pentru că pot sări, pot dansa și mă pot da peste cap, fără să fac buba. În plus, aici avem și o piscină cu bile! Astăzi, doamnele educatoare au avut pregătit pentru noi un joc special. Fiecare copil și-a ales un animal pe care l-a imitat… eu am fost urs. După acest joc foarte distractiv, ne-am jucat în piscina cu bile până când doamnele educatoare ne-au spus că este timpul să ne pregătim să ieșim afară. Am fost puțin dezamăgit că am plecat de la piscină, însă și afară îmi place să mă joc. Am mers așadar și ne-am încălțat, am luat uneltele pentru grădinărit, paletele, mingiile de tenis și de fotbal și am ieșit în curte unde ne-am distrat până a venit ora prânzului.

După ce am păpat supă, mămăligă cu brânză, smântană și placintă cu mere, am mers în dormitor, unde ne-am așezat fiecare în pătuțul lui și am ascultat o poveste. Nici de data aceasta nu am reușit să aud finalul, întotdeauna adorm pe la jumătatea poveștii. După ce ne-am trezit am mers din nou în sala de clasă, unde ne-am jucat așa cum am vrut noi, am mâncat din nou fructe și i-am așteptat pe mami și pe tati să vină să ne ia acasă.

Mie îmi place foarte mult grădinița La Maison Bleue, așadar dacă ești din Pipera, Corbeanca, Otopeni, Balotești, dar nu numai, te aștept la mine la grădi să ne jucăm împreună!

www.la-maison-bleue.ro