Astăzi povestim despre unul dintre locuitorii orașului Otopeni care poartă cu mândrie numele României și al orașului nostru peste granițele acestora și aduce acasă premii care îi răsplătesc munca și fac cinste țării și orașului unde s-a născut.

La doar 13 ani deține premii acordate de NASA și ONU la concursuri cu mii de participanți din lumea întreagă.

Andrei-Robert Ion, locuitor al orașului Otopeni, și-a manifestat interesul pentru știință și misterele acesteia începând să lucreze probleme de matematică la vârsta de 3 ani și să citească cursiv la vârsta de 4 ani.

Andrei a fost elev al școlii primare din cadrul Liceului Teore­tic ”Ioan Petruș” din Otopeni 2011-2015 (învățătoare Vasilica Mărioara Dima) și elev bursier al Școlii Gimnaziale Genesis București 2015-2018, în clasele V-VII. Acum, Andrei este elev bursier al Liceului Teore­tic Internațional de Informatică București.

Andrei a participat la concursuri școlare la diverse materii stu­diate la școală chiar din clasa I. Începând cu clasa a IV-a și în gimnaziu, concursurile și olimpiadele la care a participat Andrei s-au înmulțit și au depășit granițele țării. De la cele mai multe cocursuri, Andrei s-a întors cu medalii și premii fruntașe care au fost răsplată și recunoaștere pentru munca lui.

De asemenea, Andrei ia parte la acțiunile de voluntariat la care poate participa (cum ar fi organizarea conferinței National Space Society).

Andrei este pasionat de programare, animație, jocuri video, lecturi și documentare în domeniile de interes, vizite în muzee tehnice / naturale / interactive, nu se dă în lături să facă scufundări, escalade și iese cu prietenii la diferite evenimente.

Dintr-un total de peste 2.500 de proiecte depuse la nivel mondial, Ion Andrei-Robert, elev în clasa a VII-a, a obținut premiul I la individual, cu proiectul Derzelas. NASA Space Settlement Design Contest este un concurs în cadrul căruia trebuie proiectată o stație spațială unde vor locui permanent cel puțin 10.000 de persoane. Elevii participanți trebuie să redacteze și să depună un proiect de aproximativ 100 de pagini care să includă toate aspectele referitoare la stația proiectată, precum proprietățile tehnice, protecția împotriva pericolelor, materialele folosite pentru construcție, sistemul de educație, sistemul financiar, facilități pentru petrecerea timpului liber, aspecte nutriționale, agricultură, alimentație și sistem de sănătate. Participarea la proiectele NASA reprezintă un proces de lungă durată care îi face pe elevi să dobândească abilități esențiale precum lucrul în echipă, respectarea termenelor, dezvoltarea gândirii critice, îmbunătățirea cunoștințelor și buna cooperare.

Ne mândrim cu Andrei și e greu să găsim cuvintele potrivite pentru a exprima cât de valoros este. Un om care face cinste nu numai Otopeniului și României, ci și întregii umanități prin gândirea sa sclipitoare. Mult succes pe mai departe!

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro