În numărul din octombrie al revistei Info Otopeni anunțam cu mult entuziasm că ne vom bucura de facilitățile unui nou parc în Otopeni până la sfârșitul anului. Suna foarte optimist articolul, în condițiile în care abia se nivelase terenul și până la finalizare mai erau mai puțin de două luni. Iată că se poate. Fotografiile de atunci și cele de acum ne arată foarte clar că un proiect bine gândit, executat de o echipă competentă se încadrează în grafice și se livrează conform celor promise.

Acest parc a răsărit „din piatră seacă”, chiar sub ochii noștri și aduce Otopeniului o nouă zonă cu facilități gratuite pentru mișcare în aer liber.

Vestea bună este că se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Începem cu copiii. Locul de joacă cuprinde zone cu tobogane, plase pentru cățărat, machete tip bucătărie, mașină, elicopter și insecte care se mișcă pe planșă, toboggan tip corabie de pirați, dotată cu binoclu (îl menționăm pentru că este foarte apreciat de cei mici), figurine pe arc (cele pe care copiii se dau uța), cerc care se învârte pe ax (cu două băncuțe, pentru cei care vor să își testeze răul de mișcare) și bineînțeles, zona de leagăne. Am lăsat-o ultima pentru că, pe lângă leagănele clasice pentru bebeluși și cele pentru copii mai mari avem un element de noutate în Otopeni: leagănul tip pânză de păianjen, pe care copiii îl adoră. Ce poate fi mai fru­mos decât să stai pe spate într-o plasă confortabilă și să te legeni privind cerul? Greu de zis, așa că trecem la adulți.

Pentru sportivi există terenul multi­funcțional, unde se poate juca mini-fotbal, baschet, handbal și tenis de câmp. Chiar lângă teren este amplasată zona de vestiare, toalete și pază, iar puțin mai sus avem zona cu aparatele pentru gimnastică în aer liber (aparat tip bicicletă, stepper și cele pentru dezvoltarea grupelor de mușchi – pe fiecare aparat sunt trecute indicații de folosire și zonele în care acționează).

Vis-a-vis de zona pentru gimnastică vor fi instalate mesele de ping-pong. Pentru cei care preferă plimbările și socializarea, parcul este străbătut de alei
pietruite care șerpuiesc printre zonele de verdeață și sunt presărate cu bănci care te invită la odihnă. Chiar la intrarea în parc sunt amplasate două foișoare spre care urcăm pe scări. De aici se poate vedea o imagine de ansamblu a parcului, cu zonele de parcare, terenurile de sport și celelalte facilități, plus clădirile moderne care împrejmuiesc zona și îți dau senzația de cartier rezidențial: curat, modern, aerisit și liniștit.

Cam așa arată acum parcul de pe strada Maramureș. Noaptea, sunt luminate atât aleile cât și terenurile de sport, așa că ziua scurtă nu ne împiedică să aruncăm o privire, pentru că nu depindem de lumina soarelui. Din ce am observat până acum, copiii sunt cei mai încântați de noul spațiu de joacă. Cu greu se prinde un loc la leagănul cu pânză de păianjen și la observatorul din corabia piraților, iar roata care se învârte în ax rareori mai ia câte o pauză, spre deznădejdea părinților care amețesc doar privindu-și copiii cum se învârt râzând cu gura până la urechi (fără să aibă vreo problemă, bineînțeles).

Frigul nu deranjează pe nimeni, pentru că dacă te miști, te încălzești, iar copiii se pare că au doar două viteze: pe loc și în alergare, eventual cu un părinte pe urmele lor. Atmosfera generală este de bucurie. Cu toții apreciem dotările noului parc, oamenii care vin acolo și timpul petrecut cu folos, în aer liber, departe de tehnologia care ne așteaptă în case.

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro