otoCentrul Cultural Ion Manu Otopeni a organizat în perioada 9-11 iunie 2017, editia a III-a a festivalului de umor Otopeniul Vesel.

Acest eveniment mult așteptat de lo­cuitorii orașului nostru a reunit artiști de talie națională și internațională în reprezentațiile: One Man Show cu Radu Gheorghe, Spectacol De Umor cu grupul Distractis și un spectacol de pantomimă Nautilus, susținut de Trygve Wakenshaw din Noua Zeelandă.

Printre invitați s-au numărat talentații caricaturiști Avram Iancu, Avramescu Marian,
Leonte Năstase, despre care Aurel Alexandrescu, la rândul lui invitat, a spus că “aceștia au fost sarea și piperul Festivalului”. De asemenea, a avut loc, la fel ca în anii trecuti, concursul de umor desfășurat în două secțiuni: Stand-Up Comedy și Improvizație, adresat atât actorilor profesioniști, cât și amatorilor.

Iată câștigătorii:

Stand Up Come­dy, locul 1 Dumitras Gabriel, locul 2 Mano­lescu Cristian, locul 3 Lungu Nicolae Adrian.

Improvizație, locul 1 Trupa Freeze, Locul 2 Trupa Backstage Boys, Locul 3 Trupa Urban Impro.

Concurs Caricaturi, câștigător Radu Georgeta – Caricaturist Avramescu Marian.

S-au acordat două diplome și două trofee: 1. Diploma de onoare cu titlul de cetățean de onoare al umorului, pentru contribuția decisivă la aducerea zâmbetelor pe chipul otopenari­lor, d-lui primar Silviu Constantin Gheorghe. 2. Diploma de onoare cu titlul de doctor docentin rasologie, pentru întreaga activitate în umor, alături de respectul și aplauzele noastre președintelui Partidului Râsului Românesc, d-lui Cornel Udrea.

Domnul Viorel Gaiță, unul dintre organizatori, ne-a împărtășit câteva gânduri: “Am locuit opt ani în Canada, la Montreal. În 2008 m-am întors în România. Pur și simplu nu m-am adaptat acolo, nu m-am simțit acasă. De ce te-ai întors, fraiere? m-au întrebat unii dintre pretenii mei care ar fi dat orice să ajungă-n Canada. M-am întors să fac Otopeniul Vesel. Bine, la început nu știam că o să se numească așa. Abia după ce m-am mutat în Otopeni (în 2012) am știut. Șederea mea în Canada a avut și câteva puncte bune. La Montreal există un festival internațional de umor, Just for laugh. Este cel mai important festival de umor din lume. Împreună cu amicul meu Ovidiu Ianu i-am vorbit unui om despre dorința noastră de a face, păstrând proporțiile, bineînțeles, ceva similar în Otopeni. Adică un festival internațional de umor. Acest om se numește Silviu Constantin Gheorghe și este primarul orașului Otopeni. Așa a început totul. Acum, după cea de-a treia ediție, pot spune că echipa Centrului Cultural Ion Manu condusă de Marian Ghenea e gata pentru marea provocare: transformarea festivalului de umor din național în internațional. Vă așteptăm în 2018 la cea de-a patra ediție!”

Scriitorul Cornel Udrea a precizat că „fără umor nu se poate trăi, umorul ne scoate din amorțeală, din cotidian”.

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro