Codul Bunelor Maniere spune că primul lucru pe care îl observi la o persoană sunt unghiile și pantofii. Într-o lume a ficțiunii, toate femeile adoră pantofii. Nu numai că ele judecă oamenii după pantofii pe care îi poartă, dar au dulapurile pline de pantofi, știu numele fiecărui designer și indiferent cât de scump sau dureros este să poarte modelul respectiv, trebuie să aibă cele mai noi stiluri de sezon. Acesta este pur și simplu unul din misterele femeilor pe care bărbații nu le vor înțelege niciodată.

pantofi

De cele mai multe ori, pantofii prezentați pe ecran sunt cei cu tocuri înalte, ca și cum femeile nu ar deține adidași, flip-flops, balerini sau oricare alt model de pantof fără toc. Tocurile înalte subliniază ideea de feminitate, pantofii sunt mai glamuroși, iar dorința de a-i cumpăra crește. Alegerile pe care femeile le fac în materie de pantofi spun multe despre personalitatea lor. Ele pot uita multe în viața lor, dar niciodată de pantofi. Nu degeaba se spune că pantofii sunt cei mai buni prieteni ai omului, în special ai femeilor.

Femeile iubesc pantofii, și tot ce oferă ei, admirație, confort, gustul plăcerii de a-i avea. Este un fapt dovedit că moda femeilor este mult mai complexă decât cea a bărbaților. Un bărbat se poate mulțumi cu o singură pereche de pantofi de ocazie și o pereche, două de adidași sau pantofi de zi. O femeie are nevoie de mult mai multe perechi de încălțăminte, pe care să le potrivească multiplelor sale ținute: fuste, pantaloni, rochii scurte, medii, lungi, cromaticii acestora, comformației sale cât și activităților sale zilnice.

Pantofi de zi cu zi, adidași, balerini, espadrile, pantofi cu toc mediu sau înalt, cizme fără toc, cu platformă ori cu toc, pantofi de ocazie, pantof cu vârful ascuțit sau rotunjit, pantof cu toc subțire, stilletto sau cu toc mai gros, pur și simplu, femeile au nevoie de opțiuni mai extinse în materie de pantofi.

Livia Gheorghe
The New Via Appia,
A road of soft kisses and roses
passioncreamfashion.blogspot.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?