Farmecul primăverii este dat de “regenerarea” vegetației. Pentru a avea o curte ca la carte, gazonul și iarba trebuie regulat tunse și întreținute.

masina_tuns_gazon_verdinaCa să alegeți mașina potrivită grădinii dumnea­voastră, trebuie să țineți cont de câteva criterii, cum ar fi supra­fața curții acoperită cu iarbă, configurația terenului și a vegetației, eventualele obstacole de ocolit și frecvența de tundere.

Pentru curțile cu suprafețe de până în 500 mp sunt ideale mașinile de tuns iarba cu diametrul cuvei de tăiere mai mică, care nu dispun de sistem de autopropulsie a roților pentru a putea fi mai ușor de manevrat în zone înguste. Pentru grădinile cu gazon de dimensiuni mici puteți achziționa un robot de tuns iarba Husqvarna.

Cu cât peluza este mai mare, cu atât aveţi nevoie de o lăţime de lucru mai mare. Dacă dimensiunea peluzei dumneavoastră este de peste 500 mp, este recomandat să achiziţionaţi un model cu autopropulsie. Maşinile de tuns gazonul pe benzină cu colector economi-sesc timp deoarece nu trebuie să strângeţi în urma lor. Colectarea este o soluţie foarte bună şi în cazul alergiilor deoarece împiedică raspândirea seminţelor. MetodaBioClip (acoperire cu strat protector) este ideală dacă efectuaţi operaţiunea de tundere des. Prin această meto­dă iarba nu este colectată ci evacuată în lateral. Resturile mici de iarbă rezultate în urma tăierii rămân pe gazon, ajutând la fertilizarea lui şi la creşterea rezistenţei pe perioade secetoase.

În cazul proprietăților de peste peste 2500 mp, cea mai eficientă metodă de tăiere a ierbii este cu un tractoraș Husqvarna cu post de conducere. Dacă pe suprafaţa gazonului există obstacole cum ar fi copaci sau tufe, este foarte important ca lăţimea de lucru să fie îndeajuns de mică astfel încât tractorul să poată trece printre ele. Gama de tractoare de la Husqvarna vă oferă utilaje cu lăţimi de lucru cu­prinse între 77 cm şi 137 cm. Un tractor de grădină Husqvarna vă permite să obţineţi cele mai bune rezultate folosind metoda potrivită nevoilor dumneavoastră.

Grădinărit plăcut!

Echipa Husqvarna Corbeanca
www.paduresigradina.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?