Gândindu-ne la fiecare dintre noi, dorim să vă întrebăm dacă obișnuiți să vă plângeți, să vă văicăriți, cum se spune în popor. Dacă da, următoarea întrebare este de ce? Ce vă aduce această „activitate”? Cu ce vă alegeți bun din urma ei?

Încercați să vă gândiți cam de câte ori pe zi vă plângeți de câte ceva! Că vremea e urâtă sau că e prea cald, că traficul e infernal, că prietenii nu vă mai sună, că familia nu vă sprijină sau copiii vă fac probleme, că servirea la restaurantul la care ați fost nu a fost bună și lista poate continua.

Plângându-vă în mod constant ajungeți să acumulați atât de multe nemulțumiri și sentimente de neputință încât veți deveni mai triști și mai negativiști. Poate aveți impresia că văitându-vă scăpați de povară și că vă eliberați, însă studiile spun că văitatul nu ne face bine! Stresul pe care îl generați atunci când vă plângeți are un efect negativ pe termen lung asupra creierului. Și, ce credeți?! Nu doar asupra propriului creier, ci și asupra creierului persoanei care vă ascultă.

Studiile au arătat că acest stres cauzat de văitat dăunează neuronilor din hipocampus (partea creierului responsabilă de rezolvarea problemelor și de funcțiile cognitive) și chiar afectează capacitatea creierului de a produce noi neuroni. În timp, acest lucru poate duce la micșorarea hipocampusului și riscați să stați prost cu memoria și să vă deteriorați capacitatea de a vă adapta la noi situații. Un alt studiu realizat în cadrul Școlii de Medicină din Stanford a concluzionat că dacă ne expunem zilnic la doar 30 de minute de văicăreli și negativism, fie ele chiar și de la televizor, creierul nostru poate avea de suferit.

Ce e de făcut?

  • Să încercăm să privim problemele ca pe niște provocări și oportunități de a crește!
  • Să ne concentrăm pe rezolvare!
  • Să luăm o pauză atunci când nu găsim un răspuns! Ideile bune vin exact când ne așteptăm mai puțin.
  • Să ne notăm zilnic într-o agendă toate lucrurile pentru care suntem recunoscători! În acest fel ne vom putea concentra pe lucrurile frumoase din viață.
  • Să atragem atenția persoanelor care se vaită continuu în prezența noastră și să încercăm să ducem discuția într-o altă direcție, mai pozitivă!
  • Am putea și să încercăm să evităm persoanele care se plâng non-stop dacă vedem că nu își pot schimba viziunea!

Ca ajutor ne avem pe noi înșine în primul rând, dar putem să apelăm și la ajutorul naturii prin plantele medicinale, aerul curat, lumina soarelui sau liniștea unei zile de week-end.

Concluzia: să nu ne mai plângem! Să fim optimiști și conștienți că paharul, fie el jumătate plin sau jumătate gol, se poate oricând reumple!

Farmaciile Sigmafarm vă pot fi alături în căutarea echilibrului sănătății dumneavoastră cu un sfat avizat al unei excelente echipe de farmaciști, cu produse destinate unui spectru larg de afecțiuni, cosmetice, produse naturiste, produse farmaceutice pentru adulți și copii!

Nu uitați să solicitați cardul de fidelitate și dacă nu aveți, să solicitați personalului să vă facă un astfel de card.

 

Echipa farmaciilor Sigmafarm:

Corbeanca  – 021 386 14 14

Balotesti – 021 310 46 25

Saftica – 021 310 40 46

Peris – 021 267 01 11

Moara Vasiei  – 031 426 09 70