exotique-136-91-noi2015

“Cri-cri-cri, / Toamnă gri, / Nu credeam c-o să mai vii”. Și totuși a venit! Și odată cu ea sezonul ploios și friguros. De aceea trebuie să ne luăm măsuri de precauție pentru a ne păstra sănătoși(ase) și plini(e) de energie. Cum ne pot ajuta principiile Feng-Shui? Iată 7 sfaturi pentru a aduce un Chi bun în casa ta:

1. În general pentru a păstra o circulație sănă­toasă a Chi-ului într-un cămin asigurați-vă că este suficient expus la lumină naturală și că aveți suficiente plante în interior (eventual, iarna, cele din exterior pot fi mutate în casă ceea ce va asigura extra oxigen și un Chi bun).

2. Pentru a ajuta Chi-ul personal să găsească un flow sănătos este foarte important să trăim într-un mediu cât mai natural. Alege numai mobilier din lemn natural pentru casa ta. De asemenea covoarele, perdelele și alte obiecte textile să fie lucrate numai din materiale naturale. (citește despre cum să-ți alegi mobilierul și decorațiunile în numerele precedente ale revistei).

3. Casa trebuie să fie aerisită zilnic și ideal ar fi să fie înconjurată de vegetație și arbori. Și chiar dacă iarna este mai greu, pentru ca un Chi fresh să intre în casă, trebuie aerisit măcar 5-10 minute pe zi.

4. Evitați să folosiți lumina rece-flourescentă, locuințele întunecate (subsoluri, pivnițe etc.) și cele orientate spre nord.

5. O zonă importantă pentru sănătate este bucătăria. Folosiți lemn și piatră pentru toate suprafețele și Chi-ul va curge în mod natural. Nu utilizați covoare și materiale textile sintetice – acestea atrag mizeria și sunt greu de curățat.

6. Reinterpretează baia și transform-o într-un spa. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este a folosi Aromaterapia – conuri, uleiuri și bețigașe parfumate, în diverse esențe ce îți pot bucura simțurile. Însă aveți grijă ca esențele să fie 100% naturale. Exclus chimicale și arome sintetice!

În mod ideal Chi-ul personal curge ușor în jurul corpului. Din perspectivă energetică, cele mai multe probleme de sănătate sunt cre­ate de o afectare a normalității flow-ului de energie Chi. Punctele unde se poate regla acest flow se numesc chakre.

7. Nu în ultimul rând, vă propun să vă echilibrați energiile chakrelor. În showroom-ul Exotique puteți găsi brățările Chakra, lucrate cu cristale Swarovski, colorate în funcție de cromatica fiecărei chakre pentru ca dumneavostră să vă puteți armoniza spiritul cu corpul și realitatea înconjurătoare.

Vă urez multă sănătate și vă doresc să vă bucurați cât mai mult de toate bogățiile pe care le aduce cu sine Toamna.

Pușa Hack
www.exotique.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?