Atunci când echilibrul H-ului din organismul nostru se modifica si starea generala de sanatate se va modifica.

apa-alcalinaApa alcalina ajuta la ridicarea nivelului pH-ului organismului nostru. Se recomanda consumul de apa alcalina tuturor celor care doresc sa isi curete sau sa isi purifice complet organismul. Apa alcalina este apa care asigura echilibrul pH-ului din interiorul ei. Ph-ul apei este, de obicei, neutru (pH 7,0). Apa alcalina cu adevarat buna, ar trebui sa aiba un pH intre 8,5 si 9,5.

Conceptul raportului alcalinacid nu este unul nou. A fost invocat de Edgar Cayce in anii 40, apoi doctorul Theodore Baroody a scris: „Alcalinizeaza-te sau vei muri. Nenumaratele denumiri ale bolilor nu conteaza cu adevarat. Ceea ce conteaza este ca toate au aceeasi cauza esentiala: prea multe deseuri acide in organism”. „Miracolul pH-ului” consta in schimbarea mediului din interiorul corpului. Potentialii invadatori nu se pot dezvolta intr-un mediu alcalin si devin inofensivi.

Sângele are un pH de 7,35-7,45, adica usor alcalin. In aproximativ 4 minute, corpul trebuie sa ridice pH-ul la aceste valori, altfel organismul ar muri. 99% dintre reziduuri sunt acide (transpiratia sau urina au pH acid), deci corpul incearca sa elimine aciditatea din organism pentru a mentine pH-ul alcalin. Nu e de mirare ca se acumuleaza in exces deseurile acide, organismul nereusind sa faca fata. O parte sunt depozitate in tesuturile cu circulatie sangvina mai slaba – burta la barbati, soldurile la femei, incheieturi, articulatii, anumiti muschi.

Cam tot ce se acumuleaza in organism sunt DEAEURI ACIDE: colesterol, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, la bila, fosfati, sulfati, formatiuni cristaline.

Acestea semnaleaza un singur lucru: HIPERACIDITATEA, si se transforma rapid in boli si imbatrânire accelerata. Conform doctorului Baroody, toate bolile au o singura cauza: prea multa aciditate.

Starea normala a celulelor este ALCALINA. Când este invadata de acidul pe care sângele il devarsa in interiorul sau, celula sanatoasa devine un mediu neprielnic, cu foarte putin oxigen. Ori moare, ori se transforma. De obicei, se invata sa traiasca intr-un mediu anaerob, producându- si energia prin fermentatie.

Beneficiile apei alcaline: spala reziduurile acide din corp,nutrientii sunt mai eficient asimilatiin corp,hidrateaza corpul mai eficient decât apa obisnuita, excelent tratament pentru obezitate, diabet, psoriazis, osteoporoza,curata corpul de toxine mai eficient decât orice alta metoda de detoxifiere, stopeaza sau incetineste bolile cronice, precum cancerul, diabetul, artrita, bolile cardiovasculare.

Gabriel Stoian

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?