prune-uscate

Atât versiunea proaspătă (prunele) cât și cea usca­tă au constituit subiectul a numeroase cercetări și asta datorită conținutului mare de fitonutrienți numiți acizi neoclorogenici și clorogenici. Substanțele găsite în prune și prune uscate se numesc fenoli, iar proprietățile lor antioxidante au fost îndelung studiate. Aceste substanțe sunt cunoscute, în special, pentru eficiența în neutralizarea radicalului liber al oxigenului numit anion superoxid.

Abilitatea prunelor uscate de a stopa răul făcut de oxigen celulelor noastre este dată și de conținutul de beta caroten. Beta carotenul funcționează ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi.

Prunele uscate sunt o bună sursa de potasiu, mineral esențial pentru menținerea unei presiuni sanguine normale și a bunei funcționări a inimii, lucru demonstrat de numeroase studii. Eficiența alimentelor bogate în potasiu în scăderea presiunii sanguine a fost demonstrată într-un număr mare de studii.

Într-u­nul dintre aceste studii, cercetătorii au analizat 40.000 de bărbați americani timp de 4 ani pentru a determina efectele dietei asupra presiunii sanguine. Bărbații cu o dietă bogată în potasiu, precum și magneziu și fibre, au prezentat un risc scăzut de atac de inimă.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?