Green-Exotic-BedroomCand ne mutăm în Nord, toți ne bucurăm de noua casă, noua curte, vecini mai puțini și mai “de comitet”, aer ceva mai curat, priveliște verde și eventual și o pădure în apropiere.

Urmează apoi adaptarea la realitățile locului: trafic ceva mai ușor și mai civilizat, descoperirea magazinelor tip “non stop”, a pulsului și vieții comunității în care am ajuns.

După o vreme apare rutina navetei pentru cei ce merg la muncă “în oraș”, ciclicitatea lucrărilor din curte, apuci să te și odihnești dacă ai luat o pauză de la viața de corporatist, și începi să îți analizezi alegerile făcute și op­țiunile avute la dispo­ziție pentru viitor.

A fost oare înțelept ce ai făcut? Obișnuiai să te duci la câte o bere cu prietenii seara după job și în timpul săptămânii, că la ora 23 oricum erai în pat să aduni puteri pentru ziua următoare. Acum, după ce ai ajuns acasă, parcă nu îți mai vine să conduci alți 50 km (dus-întors) ca să îți întâlnești gașca într-o frumoasă seară de miercuri… plus că nici limonada nu te prea încântă…

Pe vremea când stăteai în oraș, deseori plăteai suma minimă obligatorie la taxi, doar să te ducă acasă… Acum, însă, să găsești taxi în Centru Vechi al Bucureștiului care să te aducă acasă la Balotești e o aventură demnă de cavalerii vremurilor vechi. De ce taxi? Am stabilit doar ceva mai sus că limonada nu îți place…

Ca să scapi de toate astea, universul tău se rezumă la Nord – aici dormi, aici muncești, aici mănânci și tot de aici îți comanzi on line toate câte îți trebuie.

Încet, încet, și prietenii rămași în oraș se gândesc să se retragă la țară, tot în Nord, evident. Te întreabă fel și fel de chestiuni, unele normale, altele destul de aiurea și ilogice. Tu răspunzi frumos și le propui să vină să vadă cu ochii lor care e situația, te oferi să le fii ghid prin zonă.

Începe să îți placă viața asta? Uite, avem de toate în Nord: școli, grădinițe, cabinete medicale, magazine, restaurante, veterinar, curățătorie etc. Și dacă vin rând pe rând cei din gașca ta și se mută în Otopeni, Pipera, Corbeanca sau Balotești, dă-l-n-colo de Centru Vechi, avem noi unde să ne întâlnim, timp să fie, după ce fiecare își odihnește neuronii tunzând iarba sau plantând câte ceva!

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?