În nordul orașului se adună micii exploratori, pregătiți să se avânte în natură, în perioada 1 iulie – 23 august 2019.

Nu mai este mult. Peste trei luni vine vacanța cu trenul din Franța. Și nu oricare vacanță, ci cea mare, MAAARE, cu adevărat însorită și veselă și frumoasă.

Așa se simte vacanța mare de când s-a in­ventat școala. Copiii o așteaptă cu nerăbdare, se gândesc cu jind la zilele lungi, călduroase, în care lucrurile se în­tâmplă altfel. Și chiar dacă trăim într-o epocă a tehnologiei în care mulți dintre copiii noștri mai stau și prin casă (îi știm bine – cu căștile la urechi, absorbiți de unul din ecranele disponibile de la vârste destul de mici), noi, la SAGA KID, credem cu tărie că toți copiii vor afară. Dacă acest ”afară” înseamnă o experiență vie, o explorare plină de joacă, libertate, emoții libere și descătușare de energii, atunci șansele să îi readucem pe copii în contact cu natura cresc exponențial.

Și iată că am făcut deja o scurtă descriere a programului de vară pe care afterschool-ul SAGA KID îl propune copiilor din București. Gata cu nasurile lipite de ecrane! E timpul să pornim în aventură și să ne pregătim de 8 săptămâni pline-ochi de activități și provocări sub cerul liber!

Schimbăm orașul cu satul, calculatoarele cu meșteșugurile străvechi, Jordanii cu opincile fă­cute de copii cu mâinile lor, statul în casă cu alergatul, țopăitul și rostogolitul!

SAGA DE VARĂ este un program gândit să reconecteze copiii la natură, la tradiții și origini, și să le ofere repere esențiale pentru dezvoltarea echilibrată – intelectuală și emoțională. De-a lungul celor 8 săptămâni, în perioada 1 iulie – 23 august, copiii vor afla că ”Ritmul naturii este și ritmul meu” (prima săptămână), vor explora, bilingv, ”What would I bee” (a doua săp­tămână), vor ”Cunoaște natura prin obiceiuri străvechi (săptămâna 3), își vor demonstra că ”Pot supraviețui în natură!” (săptămâna 4), vor analiza ”Natura de ieri și tehnologia de azi” (săptămâna 5), se vor întreba dacă ”Haina îl face pe om sau omul face haina” (săptămâna 6), vor afla despre ”Viața secretă a copacilor” (săptămâna 7) și vor descoperi cum să aibă o ”Minte sănătoasă într-un corp sănătos” (săptămâna 8).

Înscrierile s-au deschis, așadar îi așteptăm pe micii exploratori!

Iar părinții pot afla mai multe detalii despre program și îi pot înscrie pe cei mici pe www.asaga.ro.

Vă așteptăm!