oto

Pe data de 10 Septembrie 2016 a avut loc sfințirea Bisericii Nasterea Maicii Domnului și Sfântul Calinic de la Cernica din Parohia Otopenii de Sus. Numeroși enoriași ai Parohiei Otopeni, pelerini, au asistat la această slujbă cu mare însemnătate tainică și simbolică.

În ziua sfințirii Bisericii, slujba a început prin întâmpinarea Prea Sfințitului Părinte Timotei Prahoveanul – Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor. După terminarea Sfintei Liturghii, autoritățile locale l-au primit lângă clopotnița Bisericii Sfântul Gheorghe pe conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Dintre mai multele rândulieli bisericești ce au desfășurat procesul de sfințire, amintim două paremii, înconjuratul bisericii, bătutul cu Sfânta Cruce în ușile bisericii, spălarea mesei cu apă curată și săpun, stropirea mesei cu Sfântul și Marele Mir.

La final, Prea Fericirea Sa a adresat un frumos cuvânt de învățătură vorbind despre importanța sfințirii unui lăcaș de cult, dar și despre darurile ce se revarsă asupra oamenilor prin Biserică.

Au fost oferite distincții pentru donatori sau colaboratori, care prin efortul personal au ajutat la ridicarea din temelii a noii Bise­rici, de asemenea au fost oferite distincții pentru consilierii parohiali și Comitetul Parohial de femei, mulțumind rolului mult implicat în buna desfășurare a vieții spirituale a otopenarilor.

Domnul Primar Gheorghe Silviu Constantin a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de Cetățean De Onoare al orașului Otopeni, înmânându-i Cheia Orașului, tot dânsul mărturisind “Cred că o societate liberă și sănătoasă nu se poate dezvolta înafara Bisericii și a legăturii de comuniune, împărtășire și mărturisire care caracterizează apropierea omului de Dumnezeu. Sunt convins că această Sfântă Biserică ne va ajuta să ne apărăm cultura și valorile morale și ne va da acea seninătate pe care doar credința în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh ne-o pot dovedi. Otopenii au fost, sunt și vor rămâne pentru totdeuna un pământ al dragostei și iubirii față de Biserică și Dumnezeu”.

Primăria orașului Otopeni
www.otopeniro.ro