În ultima perioadă, se observă un interes tot mai mare pentru “prepararea” pachetelor turistice cu ingrediente active. Din ce în ce mai mulți oameni folosesc plecările în țară sau străinătate ca prilej pentru a practica diverse activități fizice, individual, în grupuri organizate sau chiar în competiții.

Există mai multe tipuri de turism și numeroase modalități de a-ți manifesta interesul pentru sport. Ocupându-mă de câtiva ani buni de organizarea de evenimente sportive, mai mici sau mai mari, voi puncta în continuare câteva direcții pe care le consider utile pentru iubitorii de mișcare.

Un weekend la munte poate fi o bună ocazie să schimbăm locul în care mâncăm mici sau bem bere. Cred însă că este mai util să folosim altfel peisajul. O idee ar fi să încercăm o tură de mountain biking. Puteți face asta individual sau în grup. Din experiența multor ieșiri, știu că sunt numeroși cei care și-ar dori acest lucru dar pot avea o temere legată de dificultate sau risc. Pe scurt: este mai dificil ca în parc (da, vorbim despre munte…) însă nu este vorba despre un sport extrem. Faceți pași mici, creșteți gradual distanțele și nivelul de dificultate iar satisfacția va fi pe măsură!

sport

Puteți începe prin alăturarea la un grup, pentru a învăța tehnici de bază și a avea asistența pe traseu. Atenție și la bicicletă, trebuie să fie în bune condiții. Puteți avea propria bicicletă sau puteți închiria. Casca este obligatorie, nu este un moft de “fashion”.

Numeroși cunoscuți sunt tot mai atrași de competițiile de amatori. Dealtfel, numărul acestor evenimente este în creștere vizibilă. Un lucru îmbucurător este implicarea multor organizații, care au început să-și facă echipe de angajați. Calendarul evenimentelor este o bună ocazie să ne planificăm plecările, să mixăm sportul cu turismul. Sunt multe evenimente prin țară la care putem merge cu familia și prietenii.

Făceți-vă un calendar și viața capătă o atracție în plus. Foarte mulți fac deja acest lucru și nu este vorba despre sportive profesioniști, ci despre oameni cu un stil de viață activ. Oameni de corporație sau antreprenori găsesc în sport acel “ceva” care te ține motivat și care te apropie de echilibrul personal (fără a trece în plan secundar, evident, alte direcții pe care le alege fiecare pentru atingerea acestui echilibru).

Considerați un city-break în străinătate legat de participarea la un eveniment sportiv. Chiar dacă nu toată familia sau toți prietenii fac sport (deocamdată!) este un bun prilej să-i facem pe toți fericiți. Se îmbină frumos aleargarea, înotul sau turele de biking cu shopping-ul și vizitarea atracțiilor locale. Deja mulți dintre noi suntem pe această direcție. Văd însă tot mai mare interes, tot mai mulți doresc să vină în ture sau să meargă la concursuri.

Vorbim de un mod plăcut de petrecere a timpului liber, de o disciplină legată de antrenamente, de o îmbinare armonioasă între spațiul profesional și cel al hobby-urilor. Primul pas poate fi mai greu. Atenție însă, crează dependență!

Cosmin Nae
Responsabil organizări evenimente HyperSport LifeStyle

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?